LG će od 2012. godine za proizvodnju svih mobilnih uređaja koristiti isključivo eko magnezijum

Uvođenje nove zamene za metal smanjiće emisiju štetnih supstanci prilikom proizvodnje čak 24 hiljade puta

Beograd, 14. februar 2011. - LG Electronics (LG) objavio je da će do kraja 2011. godine standardni magnezijum u telefonima u potpunosti zameniti eko-magnezijumom - novim tipom legure čistog magnezijuma. Ova odluka smanjiće stvaranje efekta staklene bašte u procesu proizvodnje približno 24 hiljade puta, pri čemu će kvalitet finalnog proizvoda ostati nepromenjen.

Eko-magnezijum razvio je Koreanski Institut za industrijsku tehnologiju (KITECH), uz finansijsku podršku koreanske vlade. U toku procesa proizvodnje, eko-magnezijum praktično ne stvara sumpor-heksafluorid (SF6), koji je Medjunarodna komisija za klimatske promene (IPCC) identifikovala kao najpotentnijeg ikada zabeleženog generatora efekta staklene bašte. Korišćenjem Eko-magnezijuma umesto čistog magnezijuma pri proizvodnji mobilnih telefona, kompanija LG će redukovati emisiju ugljen dioksida za 4kg po proizvedenom uređaju.

Kompanija LG je 29. novembra 2010. godine potpisala Memorandum o razumevanju sa tri proizvodjača Eko-Magnezijuma: HK High-Tech Co, Keumgang Coen i Hallacast Co. LG će kompanijama obezbediti trening programe u oblasti kontrole stvaranja CO2 i tehnološku podršku. Memorandum o razumevanju garantuje kompaniji LG znatno smanjenje emisije gasova koji prouzrokuju efekat staklene bašte, kao i sticanje vrednih „carbon kredita“.

“Eko-Magnezijum predstavlja jednu od ključnih strategija kompanije LG u nastojanju da postane lider među ekološki odgovornim proizvodjačima,” kaže Dr. Skott Ahn, predsednik i glavni izvršni direktor LG Electronics. “Prelazak na Eko-Magnezijum će omogućiti kompaniji LG, ali i svim kupcima LG proizvoda da odigraju malu, ali veoma značajnu ulogu kako bi svet postao lepše i čistije mesto za buduće generacije“.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84.000 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.