LG Electronics i provajderska firma Conergy Sign MOU ulažu u razvijanje proizvodnje na solarnu energiju

  • Updated
  • 2008 09. 23

Beograd 23. septembar 2008. – LG Electronics, globalni lider u tehnološkim inovacijama, i Conergy AG, vodeća firma za fotovoltažna rešenja, sklopile su ugovor o zajedničkom poslovnom poduhvatu u pronalaženju novih rešenja za korišćenje solarne energije u procesu poizvodnje.

LG u solarnoj industiji vidi budućnost na polju svoje superiorne tehnologije i proizvodnje i planira da postane globalni lider u korišćenju prirodne energije sunca. U taj projekat namerava da uloži 75 odsto sredstava i pomogne razvoj Cornegy-jeve fabrike u Frankfurtu.
Udruživanje sa firmom Conergy daje LG –ju jedinstvenu priliku da napravi veliki zaokret i novi pristup upotrebi solarne energije.

„Saradnja nam pruža mogućnost da zauzmemo odličnu poziciju već od samog početka i da uđemo u ovu oblast industrije brže nego ostali, uvodeći sopstvene procese proizvodnje i naše eksperte. Takođe, u prilici smo da postavljamo nove standarde u solarni model proizvodnje“ - kaže Kvan Šik Čo, šef odseka za Cell Business Team LG Electronicsa i dodaje: „ Naše partnerstvo biće dugoročno i pružiće nam stratešku prednost na globalnom nivou .„

U novembru 2006. godine Conergy je započeo izgradnju postrojenja u Frankfurtu koja se rangiraju kao najmodernije konstrukcije ove vrste u svetu i zapošljava više od 400 ljudi. Conergy će snabdevati ovo postrojenje silikonom i preuzeće glavnu ulogu u marketingu ovih modula.

O kompaniji LG Electronics
LG Electronics je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 82 hiljade ljudi, koji rade u preko 110 operativnih centara uključujući i 81 predstavništvo širom sveta. LGE sačinjavaju četiri poslovne jedinice - Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display i Digital Media, koje su u 2006. ostavarile globalnu prodaju od 38,5 milijardi američkih dolara. LG Electronics je najveći svetski proizvođač CDMA mobilnih telefona, optičkih uređaja i DVD plejera . Za više informacija, molimo posetite www.lg.com.
    
Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji Communis koja je od LG Electronics, Inc ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osobe Danijela Popović Jurić – 065 36 36 143, e mail: danijela.popovic@communis.rs i Gordana Šoštarić 065 36 36 119, e mail: gordana.sostaric@communis.rs