LG Electronics objavljuje najviše prihode za treći kvartal u svojoj istoriji

  • Updated
  • 2009 11. 05
11,2 milijardi američkih dolara prihoda, 685 miliona američkih dolara operativnog profita usled dobrih rezultata prodaje televizora i mobilnih telefonaBeograd, 5. novembar 2009. – Kompanija LG Electronics, Inc. (LG) objavila je rekordne prihode i operativne profite u trećem kvartalu ove godine, što ukazuje na uspešan rast i konkurentnost kompanije u vreme aktuelne globalne recesije.

Rekordne prodaje i profiti za tri meseca i na internom i globalnom nivou su zabeležene u kvartalu završenom 30. septembra 2009. godine. U odnosu na prethodnu godinu, prodaja na globalnom nivou (uključujući i međunarodne LG filijale) je skočila za 15,7 odsto, na ukupno 13,9 triliona korejskih won-a (KRW) (11,2 milijardi američkih dolara). Operativni profiti su porasli za 850 milijardi won-a (685 miliona američkih dolara) ostvarivši dobit od 6,1%, što je za 1,3% više od trećeg kvartala prošle godine.

U okviru kompanije LG Electronics, Inc. posluje pet kompanija, a to su Home Entertainment Company, Mobile Communications Company, Home Appliance Company, Air Conditioning Company i Business Solutions Company. Dve kompanije koje su zabeležile najviši rast su Home Entertainment Company, koja je u trećem kvartalu ostvarila povećanje prodaje od 23,9%, ukupne vrednosti od 4,93 triliona won-a (3,97 milijardi američkih dolara) i Mobile Communications Company koja je zabeležila prihod od prodaje u visini od 4,65 triliona won-a (3,75 milijardi američkih dolara). U isporuci mobilnih telefonskih aparata ova kompanija beleži rast od 37 procenata u odnosu na prethodnu godinu, kao i 6% u odnosu na prethodni kvartal, sa 31,6 miliona isporučenih uređaja, zahvaljujući značajnom rastu na novim tržištima Evrope.

Kompanije Home Appliance Company, Air Conditioning Company i Business Solutions Company su takođe zabeležile odlične rezulate, a sve zahvaljujući konkurentnosti cena, višem nivou prodaje na novim tržištima, kao i procesu stalnog smanjivanja troškova u odnosu na prethodnu godinu.

Više infomacija na www.lge.rs

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE sačinjava pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2008. godini ostvario ukupnu prodaju od 44.7 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivna prava u ovoj asocijaciji. Za više informacija, posetite www.lg.com.

KONTAKT:
Executive Group
PR agencija LG Electronics za Srbiju
Igor Savić
+381 60 707 1035
igor_savic@executivegroup.co.rs