LG electronics osvojio Red Dot i iF dizajn priznanja

Stil i dizajn proizvoda kompanije LG Electronics i u 2012. godini prepoznati i nagrađeni prestižnim globalnim nagradama

Beograd, 16. mart 2012. – Četrnaest ovogodišnjih proizvoda kompanije LG Electronics nagrađeni su Red Dot nagradom za izvanredan dizajn. U konkurenciji od preko 4.500 proizvoda 1.800 proizvođača iz 60 zemalja, nezavisni tridesetočlani žiri dodelio je LG proizvodima 12 Red Dot nagrada za dizajn, kao i dva posebna priznanja.

Pored ovog uspeha, LG proizvodi su među 2.932 proizvoda različitih kompanija, odneli i 14 iF nagrada za dizajn proizvoda za 2012. godinu. Među nagrađenim uređajima su LG Optimus 2.0 Android smart telefon - za jedinstveni dizajn korisničkog interfejsa, kao i specijalno ekološki dizajniran MAHJET štampač.

„Filozofija kompanije LG je da svaki proizvod bude napravljen po meri korisnika“ izjavio je Kun-pyo Lee, direktor centra za korporativni dizаjn kompаnije LG Electronics. „Naš cilj je dizajn koji će biti funkcionalan, ali istovremeno izazvati i emotivnu reakciju korisnika.“

Među nagrađenim proizvodima su i LM9600 CINEMA 3D Smart TV, Magic Remote, LG Styler kao i posebna linija frižidera proizvedenih za evropsko tržište.

LM9600: Cinema 3D Smart TV
Novi LM9600 je na čelu nove linije CINEMA 3D Smart televizora u 2012 godini. Pored nove 3D tehnologije i poboljšane Smart TV funkcije, LM9600 ima poseban LG Cinema Screen dizajn, zahvaljujući kojem podseća na veliko bioskopsko platno i omogućava bioskopsko 3D iskustvo. Uz gotovo nevidljiv okvir i jedinstven dizajn, LM9600 se uklapa u svaki enterijer.

Magic Remote
Novi ergonomski dizajniran LG Magic Remote omogućuje jednostavniju upotrebu i veću udobnost za korisnike. Ovaj novi model ima nove kontrolne funkcije, kao što su Voice Recognition, Wheel, Magic Gesture i Pointing. One su zamenile konvencionalne tastere setom modernizovanih opcija, omogućujući korisnicima jednostavnu kontrolu Cinema 3D Smart TV-a.

LG Styler
LG Styler za čuvanje i negu odeće ima moderan dizajn koji se uklapa u svaki enterijer. Osnovne kontrole se prikazuju na touch screen displeju na prednjem panelu koji poseduje blago osvetljenje. Ovaj uređaj koristi paru kako bi izravnao i uklonio neprijatne mirise iz vaše odeće. Zahvaljujući posebnom izboru diskretnih mirisa čini da je vaša odeća uvek uredna i sveža. LG Styler je idealno rešenje za održavanje vaše odeće.

Kombinovani frižider za evropsko tržište
LG moderno i elegantno dizajniran frižider sa zamrzivačem velikog kapaciteta poseduje i Slim Water Dispenser, zahvaljujući kojima je ovaj uređaj i funkcionalan i lep. Jedinstveni Zero Clearance dizajn omogućuje da se vrata frižidera mogu otvoriti pod uglom od punih 90 stepeni. Ovi uređaji su takođe i energetski efikasni, najviše zahvaljujući svojoj Linear Compressor tehnologiji.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.