LG Electronics otvorio prvu akademiju za klimatizaciju u Srbiji

LG Air Conditioning Akademija donosi nove mogućnosti domaćim stručnjacima iz oblasti termotehnike

Beograd, 2. decembar 2010. – U okviru predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji, danas je na Novom Beogradu svečano otvorena LG Air Conditioning akademija, prva stručna ustanova za besplatno usavršavanje studenata i eksperata različitih profila iz oblasti termotehnike. Svečanom otvaranju prisustvovali su: generalni direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji Predrag Todorović, direktor LG Electronics Air Conditioning sektora za Evropu Alan Song, zamenik Ambasadora Republike Koreje u Srbiji Lee Hyeon Jun, predstavnik SIEPA Tatjana Radovanov, kao i brojni partneri kompanije, predstavnici medija i budući predavači na akademiji.

Generalni direktor predstavništva LG Electronics u Srbiji, g. Predrag Todorović, istakao je: „LG donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju na polju klimatizacije, ispunjavajući najviše standarde kvaliteta i zaštite životne sredine. Ponosni smo jer smo sada u mogućnosti da uz to ponudimo i izučavanje praktične primene naših proizvoda, kroz besplatne ekspertske kurseve iz oblasti klimatizacije i grejanja.”

„Ovaj projekat je deo LG-eve misije u oblasti klimatizacije, a to je da dizajniramo komfor uz pomoć tzv. zelenih tehnologija. Korišćenjem najsavremenijih tehnologija, vodećih na tržištu, LG Air Conditioning kompanija sarađuje sa svojim partnerima i potrošačima, kako bi krajnjim korisnicima omogućila najudobnije životno okruženje”, izjavio je regionalni direktor LG-a Alan Song.

LG Air Conditioning Akademija namenjena je studentima, ali i stručnjacima. Studenti i svršeni diplomci mašinskih fakulteta, smera termotehnike, moći će da u direktnoj primeni osete praktični deo nauke koju izučavaju na fakultetu, uz mogućnost da sami puštaju u rad sisteme putem kompjutera i biraju opremu koja je potrebna za neki projekat preko kompjuterskih software-a. Predavanja za studente će biti održavana kako na LG akademiji, tako i na fakultetima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, pa će LG Srbija Mašinskom fakultetu u Beogradu i donirati jedan VRF sistem, za potrebe prakse u laboratoriji fakulteta.

Za stručnjake (projektante, izvođače radova, inženjere na održavanju, servisere) predviđeni su treninzi (obuke) iz oblasti projektovanja, montaže, puštanja u rad, održavanja i servisiranja sistema klimatizacije.

Na treninzima će se vršiti teorijska i praktična obuka, a posle završnog treninga polaznici će moći samostalno da obavljaju poslove iz predmeta koji su pohađali. Svi treninzi su besplatni za polaznike, a firme i pojedinci se sami mogu prijavljivati na treninge za koje budu zainteresovani.

Više infomacija možete pronaći na www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2008. godini ostvario ukupnu prodaju od 44.7 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivna prava u ovoj asocijaciji. Za više informacija, posetite www.lge.com

.