LG Electronics predstavio LG G3 u Srbiji

Beograd, 26.  jun 2014. godine – Kompanija LG Electronics (LG) danas je predstavila najnovije modele svojih smart mobilnih uređaja, među kojima su dugo očekivani LG G3 telefon, LG G Pad 7.0 tablet računar, kao i Bluetooth stereo slušalice poslednje generacije. Pored toga što nude najsavremeniju tehnologiju, niz praktičnih funkcija i neprevaziđeni dizajn, ovi uređaji dokazuju da revolucionarni koncept kompanije LG, „Simple is the New Smart“, pomera granice u svetu mobilnih uređaja.

„Zahvaljujući neprestanim težnjama da kreira revolucionarne proizvode, kompanija LG već dugi niz godina pomno osluškuje potrebe svojih korisnika. Proizvodi koje smo danas predstavili javnosti u Srbiji savršeno oslikavaju rezultat istraživanja mišljenja potrošača, baziranog na LG filozofiji proizvodnog razvoja „Učimo od vas“. Na taj način, omogućeno nam je da zaista budemo u kontaktu sa potrebama potrošača i stvorimo proizvode najvišeg kvaliteta“, rekao je Endre Vaitzner, regionalni menadžer prodaje kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Mobilni telefon LG G3 odlikuje savršen dizajn, kao i unapređeno korisničko iskustvo. Quad HD ekran dijagonale 5.5 inča i 538 piksela po inču daje slici izuzetnu oštrinu i jasnoću, sa rezolucijom dva puta većom od Full HD ekrana i čak četiri puta većom od HD ekrana. Prednju kameru od 2.1 MP odlikuju veći senzor slike i širi otvor, koji propušta više svetlosti. Ovaj uređaj je idealan za pravljenje selfie fotografija, zahvaljujući opciji koja prepoznaje pokrete, te u momentu kada želi da se fotografiše, korisnik treba samo da formira šaku u pesnicu, a G3 će u roku od tri sekunde napraviti fotografiju. Ovaj vrhunski uređaj odlikuju i baterija izuzetno dugog životnog veka, kao i procesor Qualcomm Snapdragon 801 i RAM memorija od 2 GB ili 3 GB.

Još jedan izuzetan uređaj predstavljen je korisnicima u Srbiji. Tablet računar LG G Pad 7.0 kreiran je tako da zadovolji sve potrebe korisnika, pružajući savršene performanse. Ovaj uređaj poseduje Quad Core procesor radnog takta od 1.2 GHz, 1GB RAM memorije i True IPS HD ekran rezolucije 1280 x 800. Predstavljeni tablet poseduje premijum opcije, kao što su Knock Code sistem zaštite i Qpair 2.0, pomoću koje se korisnici mogu povezati sa telefonima koji poseduju Android platformu i putem Bluetooth opcije primati notifikacije i direktno odgovoriti sa tableta.

Pored ovih proizvoda predstavljene su i vrhunske, elegantne Bluetooth stereo slušalice kreirane u saradnji sa kompanijom Harman-Kardon. Stilski dizajnirane slušalice pružaju izuzetan kvalitet zvuka, kao i visok nivo korisničkog iskustva zahvaljujući specijalnoj tehnologiji koja će sprečiti da se žice na njima zamrse.

U okviru dodatne opreme za LG G3 smart telefon, dostupna je i vrhunska Quick Circle zaštitna navlaka, karakteristična po krugu na maski koji omogućava korisniku da lakše vidi pozive, tekstualne poruke i kameru, bez otvaranja telefona.
LG G3 biće dostupan u Srbiji već početkom jula, kada će korisnicima takođe biti raspoloživ i LG G Pad 7 .0. 

###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.