LG Electronics prodao preko 10 miliona LTE smart telefona

Beograd, 08. mart 2013. – Kompanija LG Electronics (LG) prodala je više od 10 miliona LTE smart telefona širom sveta, pre svega zahvaljujući veoma intezivnom nastupu na tržištima koja su pokrivena 4G mrežom, ali i najširoj ponudi viskokvalitetnih modela koji podržavaju ovu tehnologiju.

„Naš proaktivan pristup kada je 4G LTE tehnologija u pitanju, omogućava nam da zadovoljimo sve potrebe korisnika, ali i da ujedno predstavljamo jedan od presudnih faktora ekspanizije ove napredne tehnologije i smart telefona koji su bazirani na njoj“, izjavio je dr Jon-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Coummunications. „Kao jedan od ključnih igrača u ovoj industriji, kompanija LG će nastaviti rast na LTE tržištima i da dalje unapređuje ponudu različitih i visokokvalitenih LTE smart telefona.“

Uspeh kompanije LG u okviru ovog segmenta je rezultat veoma ranog ulaska na LTE tržište, kao i snažne inicijative kompanije u istraživanju i razvoju ove tehnologije. Prošle godine, LG je zabeležio odlične rezultate sa svojim LTE smart telefonima na značajnim tržištima poput Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Nemačke i Južne Koreje. Poslednjih nedelja, kompanija je započela globalno predstavljanje jednog od svojih najnaprednijih LTE modela, LG Optimus G smart telefona, u dodatnih 50 zemalja.

Prema strateškim analizama, očekuje se drastično povećanje globalne isporuke LTE smart telefona, koja bi prema procenama mogla da zabeleži brojku od čak 275 miliona jedinica u toku ove godine. Povećanjem svoje ponude LTE smart telefona, kompanija LG nastoji da udvostruči svoju prodaju na kako na već etabliranim, tako i na tržištima u povoju. Novitet ove godine je i LG Optimus F serija, koja će korisnicima pružiti izuzetan doživljaj velikih brzina kada je u pitanju 4G LTE mreža.

# # #

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs