LG Electronics se priključio borbi za bebe

  • Updated
  • 2013 02. 08

Beograd, 8. februar 2013. – Kompanija LG Electronics (LG) je u okviru akcije „Bitka za porodilišta“ donirala klima uređaje neophodne za normalno funkcionisanje bolnica u Kikindi, Aleksincu i Prokuplju. Kompanija LG Electronics je donirala ukupno 12 Deluxe Inverter V klima uređaja, ukupne vrednosti preko milion dinara, pri čemu je svakoj od ovih bolnica donirano po četiri uređaja.

„Veoma nam je drago što smo imali priliku da učestvujemo u ovoj humanoj akciji koja za cilj ima obezbeđivanje opreme neophodne za novorođene bebe u njihovim prvim danima“, izjavio je Predrag Todorović, generalni direktor predstavništva LG Electronics u Srbiji. „Uređaji koje smo donirali ovim bolnicama, poseduju tehnologiju koja će omogućiti bebama potpuni komfor i mir, kao i boravak u zdravom i čistom okruženju. Usled njihove efikasnosti i ekonomičnosti, same bolnice će u smanjiti troškove i ostvariti značajne uštede električne energije.“

„Želimo se da se zahvalimo kompaniji LG Electronics na donaciji bolnicama kojima je pomoć zaista potrebna i što su na ovaj način pokazali da misle na naše najmlađe. Smatramo da LG predstavlja pravi primer koji treba da slede i druge velike svetske kompanije“, izjavila je Aleksandra Berić u ime Fonda B92.

Deluxe Inverter V klima uređaji, koje je kompanija LG Electronics donirala u okviru „Bitke za porodilišta“, predstavljaju jedne od najsavremenijih modela ovog proizvođača. Inovativne karakteristike koje poseduju ovi uređaji, unaprediće uslove u prostorijama u kojima godišnje na stotine beba dolazi na svet.

Neverovatno su tihi i proizvode zvuk od samo 19 db, tako da će mališani moći da uživaju u potpunoj tišini i komforu. Takođe, ovi klima uređaji poseduju znatno višu energetsku efikasnost u poređenju sa konvencionalnim modelima, i omogućavaju uštedu energije do čak 60 odsto prilikom režima hlađenja. Na ovaj način bolnice u Kikindi, Aleksincu i Prokuplju će u značajnoj meri smanjiti troškove i ostvariti značajne uštede kada je potrošnja električne energije u pitanju. Zbog važnosti institucija u koje će biti ugrađeni, posebno je važno istaći da LG Deluxe Inverter V klima uređaji pružaju i vrhunsku zdravstvenu zaštitu.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs