LG i Hitachi osnivaju zajedničku kompaniju za preradu vode

  • Updated
  • 2011 07. 15

Beograd, 15. jul 2011 – LG Electronics i kompanija Hitachi Plant Technologies sklopili su dogovor o osnivanju zajedničke kompanije za preradu vode. Nova kompanija, LG-Hitachi Water Solutions, biće smeštena u Seulu i očekuje se da će vrlo bro zauzeti vodeću ulogu u industriji prerade vode koja se nalazi u stalnoj ekspanziji.

Planirano je da kompanija LG-Hitachi Water Solutions počne sa radom u oktobru, a fokus njenih delatnosti biće na razvoju i proizvodnji lokalnih i industrijskih sistema za snadbevanje vodom, lokalnih i industrijskih sistema za preradu otpadnih voda, kao i sistema za prečišćavanje i ponovnu upotrebu voda namenjenim lokalnim zajednicama i kompanijama. Kompanija LG-Hitachi Water Solutions će nuditi svoju stručnu ekspertizu svojim partnerima i klijentima u realizaciji projekata iz oblasti prerade vode. Ovo se pre svega odnosi na planiranje, nabavku i proizvodnju novih sistema i održavanje postojećih.

Uz vrhunsku tehnologiju kompanije LG Electronics i visoku stručnost i iskustvo iz oblasti vodoprivrede zaposlenih u kompaniji Hitachi, LG-Hitachi Water Solutions će postati lider na globalnom tržištu.

LG Electronics će posedovati 51 procenat vlasničkog udela u budućoj kompaniji, dok će Hitachi Plant Technologies imati 49 procenata vlasničke strukture. LG će imenovati generalnog direktora kompanije LG-Hitachi Water Solutions, dok će izvršni direktor biti iz redova kompanije Hitachi Plant Technologies.


# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs