LG je dobitnik Red Dot nagrade za Brend godine

Beograd, 4. novembar 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) dobitnik je Red Dot nagrade za Brend godine, čime se pridružila listi kompanija kao što su PepsiCo, Audi AG i Mercedes-Benz. Takođe, LG postao je tek treća kompanija koja je dobitnik nagrade za Brend godine i nagrade za Dizajnerski tim godine, koju je prethodno osvojila 2006. godine.

Laskavu titulu Brend godine, LG je dobio zahvaljujući osvajanju čak 13 Red Dot nagrada tokom ove godine, u kategoriji komunikacija dizajnom. Među nagrađenim uređajima su i LG G4 smart telefon i LG Watch Urbane, koji predstavljaju oličenje dizajnerske filozofije kompanije koja se bazira na korisničkom iskustvu (UX) sa jednostavnijim interfejsom koji je prilagođen korisnicima.

„Kada je u pitanju brend menadžment, LG je bez premca. U skladu sa svojim sloganom „Život je dobar“, LG uređaji omogućavaju svakom korisniku da poboljša svoj život, što je upravo način na koji brend menadžment treba da funkcioniše“, izjavio je dr Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dot takmičenja.

Red Dot nagrada je oličenje vođstva kompanije LG na polju dizajna uređaja i potvrda njene stalne posvećenosti, kako kreiranju inovativnog dizajna, tako i intuitivnog korisničkog iskustva. Nastavićemo da razvijamo kreativna rešenja, koja produbljuju odnos između našeg brenda i korisnika, u skladu sa sloganom „Inovacije za bolji život“, izjavio je Noh Chang-ho, potpredsednik i šef korporativnog dizajna u kompaniji LG Electronics.

Kompaniji LG nagrada će biti javno dodeljena 6. novembra na godišnjoj Red Dot Gala večeri u Berlinu, a nagrađeni LG proizvodi mogu se videti i na sledećem linku: www.red-dot.de/cd.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.