LG K serija smart telefona na CES sajmu

Beograd, 12. januar, 2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je prva dva modela iz svoje K serije smart telefona na Sajmu potrošačke elektronike CES 2016 u Las Vegasu. Modeli K10 i K7 poseduju unapređenu kameru i korisničko iskustvo svojstveno premium modelima ove kompanije.

LG K serija smart telefona je prva koja poseduje glossy pebble dizajn, savremen, stilizovan izgled koji prate zaobljene, moderne linije, kreirane u skladu sa ukusom mlađih korisnika. Ovaj neobičan dizajn upotpunjen je 2.5D Arc Glass prednjim staklom, kao i zaobljenim ekranom, a zahvaljujući bočnim ivicama koje ne poseduju višak tastera i reljefnoj pozadini, novi LG smart telefoni su savršeni za držanje u ruci. Dizajn je inspirisan elementima prirode i čini da modeli K10 i K7 izgledaju skuplje i ekskluzivnije.

Kako većina korisnika vodi aktivan stil života, K serija je dizajnirana tako da im pruži maksimalno uživanje u multimedijalnim sadržajima i to zahvaljujući velikom ekranu idealnom za prikaz fotografija i video zapisa zabeleženih izuzetno naprednom zadnjom kamerom od čak 13MP i prednjom kamerom od 8MP, u slučaju K10 modela.

Uz pomoć popularnih Gesture Shot i Gesture Interval Shot opcija, pravljenje selfie fotografija je lakše nego ikad. Gesture Shot opcija omogućava korisnicima da se fotografišu pozicioniranjem otvorene šake ispred objektiva kamere, a zatim njenim laganim stezanjem u pesnicu. Dvostrukim stezanjem šake aktivira se Gesture Interval Shot opcija koja omogućava snimanje četiri uzastopne fotografije. Oba uređaja opremljena su i Flash for Selfie opcijom kako bi korisnici mogli da zabeleže svoje omiljene trenutke, gde god da je to potrebno, pa čak i u mraku.

„Nova LG K serija predstavlja još jedan primer posvećenosti naše kompanije da implementira najbolje mobilne tehnologije i filozofiju premium dizajna u različite kategorije smart telefona. Korisnici poistovećuju ime kompanije LG sa naprednom tehnologijom fotografisanja i snimanja, a mi se trudimo da uvek adekvatno odgovorimo na ovakva očekivanja“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Tehničke karakteristike modela K10*:

●Ekran: 5,3 inča HD In-cell Touch
●Procesor:
          LTE: 1,2GHz ili 1,3GHz Quad-Core / 1,14GHz Octa-Core
          3G: 1,3GHz Quad-Core
●Kamera:
          LTE: Zadnja 13MP / Prednja 8MP ili 5MP
          3G: Zadnja 8MP / Prednja 8MP ili 5MP
●Memorija:
          RAM: 2GB / 1,5GB / 1GB
          ROM: 16GB / 8GB
●Baterija: 2,300mAh
●Operativni Sistem: Android 5.1 Lollipop
●Dimenzije: 146,6 x 74,8 x 8,8mm
●Mreža: LTE / 3G
●Boje: Bela / Indigo / Zlatna
●Ostalo: 2,5D Arc Glass / Gesture Shot / Tap and Shot / Gesture Interval Shot*

Tehničke karakteristike modela K7*:


●Ekran: 5 inča FWVGA In-cell Touch (LTE) / On-cell Touch (3G)
●Procesor:
          LTE: 1,1GHz Quad-Core
          3G: 1,3GHz Quad-Core
●Kamera: Zadnja 8MP ili 5MP / Prednja 5MP
●Memorija:
          RAM: 1,5GB / 1GB
          ROM: 16GB / 8GB
●Baterija: 2,125mAh
●Operativni Sistem: Android 5.1 Lollipop
●Dimenzije:
          LTE: 143,6 x 72,5 x 8,9mm
          3G: 143,6 x 72,5 x 9,05mm
●Mreža: LTE / 3G
●Boje:
          LTE: Titanijumska
          3G: Bela / Crna / Zlatna
●Ostalo: 2.5D Arc Glass / Gesture Shot / Gesture Interval Shot / Tap and Shot

*Karakteristike mogu varirati u zavisnosti od tržišta

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.