LG nastavlja da pruža pomoć ugroženima od poplava

Beograd, 20. avgust 2014. godine – U okviru nastavka akcije pomoći građanima koji su pretrpeli štetu od poplava, kompanija LG Electronics obezbedila je veš mašine za punkt u Vladimircima i u narednom periodu doniraće 100 kućnih uređaja za 100 porodica iz Obrenovca i Šida. Čitava aktivnost sprovedena je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, koji je evidentirao potrebe i donacije strateški uputio na mesta gde su najpotrebnije.

Kućni uređaji koji uključuju frižidere i usisivače, biće uručeni porodicama u narednim nedeljama, dok je 5 veš mašina instalirano  pri organizaciji Crvenog krsta u Vladimircima. Stanovnici okolnih mesta koji su su pretrpeli štetu od poplava imaće mogućnost da koriste mašine, koje će nakon toga ostati u trajnom vlasništvu Crvenog krsta.

„Naša želja bila je da pružimo sveobuhvatnu pomoć pa smo tako sredinom jula počeli sa besplatnim servisiranjem uređaja, a u saradnji sa Crvenim krstom Srbije ovog puta odredili mesta gde je bila neophodna donacija. Želimo da onima koji su pretrpeli štetu od poplava omogućimo da što pre otklone posledice i nastave da žive što je kvalitetnije moguće“,  izjavio je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.

Svoju logističku podršku donaciji, kao partner LG-ja, pružila je i kompanija PiN Computers, koja je omogućila da uređaji budu dopremljeni do lokalnih organizacija  Crvenog krsta. Kompanija LG je za ugrožene od poplava već obezbedila pomoć u vidu besplatne popravke uređaja oštećenih tokom majskih nepogoda za građane Obrenovca, Krupnja, Loznice, Svilajnca, Ćuprije, Paraćina, Vladimiraca i Šida.

                                                  ###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.