LG objavio finansijske rezultate za treći kvartal 2010. godine

  • Updated
  • 2010 10. 28

Home Entertainment isporučio rekordni broj flet panel televizora,
Home Appliance beleži konstantan rast prodaje


Beograd, 28. oktobar 2010. – LG Electronics (LG) danas je objavio nerevidirane finansijske rezultate za tromesečni period, zaključno sa 30. septembrom 2010. godine. Prihodi odražavaju odličnu prodaju flet televizora i kućnih aparata, dok je prihod i profit od prodaje mobilnih telefona opao tokom ovog kvartala.

Prihod kompanije LG Electronics u trećem kvartalu 2010. iznosi 11,3 milijadi US dolara, što je za 3% više u odnosu na isti period prethodne godine, dok neto profit u trećem kvartalu iznosi 6,4 miliona US dolara. Najveći prihod, od 4,5 milijardi US dolara, beleži kompanija LG Home Entertainment, sa 6,6 miliona isporučenih flet panel televizora u trećem kvartalu, što je više nego ikada u istoriji kompanije. Najveći rast prodaje, od 42 procenta, beleži kompanija LG Air Conditioning.

Detaljnije finansijske podatke za treći kvartal poslovanja LG Electronics za sve poslovne jedinice možete pronaći u originalnom saopštenju u prilogu.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com

.