LG OLED televizor osvojio EISA nagradu petu godinu zaredom

  • Updated
  • 2016 08. 16

Beograd, 16. avgust 2016. godine — Petu godinu zaredom, OLED televizor kompanije LG Electronics (LG) proglašen je za najbolji premium televizor u Evropi, po mišljenju Evropskog udruženja za zvuk i sliku (European Imaging and Sound Association - EISA). EISA nagrade dodeljuju se svake godine, a pobednike biraju stručnjaci iz 50 multimedijalnih magazina iz 20 zemalja Evrope, koji uređaje ocenjuju na osnovu njihovih tehničkih mogućnosti, dizajna i inovativnosti.

 

Kao dobitnik nagrade u kategoriji High-End TV, sudije su LG SIGNATURE OLED (model 65G6) opisale kao „pravo remek-delo“, čija ih je savršena slika, ali i najtamnija crna boja potpuno impresionirala. Takođe, sudije su dodatno pohvalile ovaj televizor jer podržava napredne HDR 10 i Dolby Vision™ tehnologije slike.

 

„Čast nam je što smo petu godinu zaredom osvojili najprestižniju EISA nagradu, a svaka nova nagrada znači nam jednako koliko i prethodna“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Ovo priznanje predstavlja potvrdu našeg čvrstog uverenja da je LG SIGNATURE OLED televizor zaista pravi inženjerski podvig, zahvaljujući svojoj jasnoj slici i revolucionarnom dizajnu koji oduzima dah“.  

 

Još jedan televizor kompanije LG, UH770V SUPER UHD TV, osvojio je nagradu u kategoriji European Smart TV za impresivan kvalitet slike, ali i intuitivni korisnički interfejs webOS 3.0. Osim televizora, i LG G5 smart telefon dobio je nagradu European Mobile Innovation, zbog svog jedinstvenog modularnog dizajna i kućišta koje je u potpunosti izrađeno od metala.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.