LG Optimus 3D najinovativniji uređaj u 2011. godini

LG Optimus 3D dobio prestižno priznanje na dodeli nagrada „Mobile Choice Consumer Awards 2011”, od strane jednog od najuticajnijih evropskih magazina o mobilnim telefonima

Beograd, 26. oktobar 2011. - LG Optimus 3D, prvi 3D mobilni telefon na svetu, dobio je nagradu „Najinovativniji uređaj” od strane Mobile Choice magazina, svetski poznatog britanskog izdanja koje se bavi mobilnim telefonima i zanimljivostima iz ove industrije. Ovom prilikom je istaknuto da je sa pojavljivanjem modela LG Optimus 3D i jedinstvene 3D tehnologije koju koristi, pokrenut jedan sasvim novi pravac razvoja mobilnih telefona.

LG Optimus 3D je primer superiorne brzine i snage koja je ostvarena uz pomoć jedinstvene LG „tri-dual“ konfiguracije. Dual-core, dual-channel i dual-memory omogućavaju korisnicima da uživaju u značajno poboljšanim performansama u odnosu na druge pametne telefone, i to sve uz procesor brzine 1GHz. Opremljen jedinstvenim dvojezgarnim procesorom koji doprinosi brzini, snazi i efikasnosti, Optimus 3D je najnapredniji smart telefon današnjice.

Mobile Choice magazin imenovao je pet kandidata za ovu prestižnu nagradu nakon ankete u kojoj je učestvovalo 10 000 čitalaca. Konačnu odluku o dodeli priznanja doneo je stručni žiri koji su činili predstavnici Mobile Choice magazina i stručnjaci iz industrije mobilnih telefona.

LG Optimus 3D imao je svoju svetsku premijeru u junu ove godine, dok se već krajem jula našao i na tržištu Srbije. U naredom periodu ovaj model će biti dodatno unapređen, te će korisnicima biti dostupan i jedinstveni LG 3D Game Converter, koji omogućava konvertovanje 2D igara u 3D.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.