LG Optimus L5 kreće iz Evrope

Najtanji smart telefon u svojoj klasi donosi prefinjen izgled i napredne karakteristike

Beograd, 20. jun 2012. – Optimus L5, elegantni član nove L serije kompanije LG Electronics, biće dostupan u narednom periodu na tržištu Evrope. Nakon evropske premijere, najtanji smart telefon u svojoj klasi će se naći i u prodavnicama u ostalim delovima sveta.

LG Electronics jedan je od prvih proizvođača koji su posebnu pažnju posvetili modernom dizajnu svojih tehnički superiornih proizvoda i za cilj imaju da od svojih modela naprave i prave modne detalje. Optimus L5 pored izuzetnog izgleda i neverovatne debljine od samo 9,5 milimetra, poseduje niz inovativnih i korisnih karakteristika, poput mogućnosti korišćenja dve kartice istovremeno ili NFC tehnologije za kupovinu uz pomoć mobilnog telefona. Sjajan TFT ekran dijagonale 4 inča proizvodi jasne i prirodne boje bez obzira da li se nalazite u zatvorenom ili otvorenom prostoru i omogućava izuzetnu čitljivost dokumenata, kao i pregled internet stranica, video klipova i fotografija.

„Optimus L5 predstavlja savršenu kombinaciju dizajna, vrhunskih performansi, odličnog ekrana i izdržljive baterije. Uz sve to, tu je i veoma privlačna cena,” rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Ovaj uređaj, zajedno sa drugim modelima iz naše L serije, posebno će biti atraktivan za korisnike sa prefinjenim modnim ukusom.”

LG Optimus L5 koristi najnoviji Ice Cream Sandwich Antroid operativni sistem, a kao jedna od novih funkcija koje se mogu naći na ovom modelu je i Quick MemoTM aplikacija, koja omogućava da se objekti koji se nalaze u beleškama direktno i brzo podele preko interneta.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.