LG Optimus Vu: od septembra i u Evropi

Posle velikog uspeha u Južnoj Koreji i Japanu, najveći smart telefon kompanije LG stiže i na ostala svetska tržišta

Beograd, 20. avgust 2012. – Nakon velikog uspeha u Južnoj Koreji i Japanu, LG Optimus Vu: će u septembru biti dostupan i na tržištima Evrope, Azije, Bliskog istoka, Afrike i Latinske Amerike. Sa ekranom dijagonale 5 inča i 4:3 razmerom slike, Optimus Vu: objedinjuje karakteristike tablet računara i smart telefona u jednom uređaju.

Optimus Vu: je samo u Južnoj Koreji prodat u preko pola miliona primeraka, nakon čega je ovog meseca stigao i na japansko tržište, gde je takođe doživeo veliki uspeh.

"Drugačija forma čini Optimus Vu: jedinstvenim, čak i u kategoriji smart telefona sa ekranom od pet inča, za koje očekujemo da će svoju punu popularnost dostići tek nakon što budu dostupni na globalnom nivou", izjavio je dr Jong-Seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Optimus Vu: je opremljen sa brzim 4-PLUS-1™ NVIDIA Tegra 3 Quad-Core procesorom, koji nudi odličan balans između performansi i zahteva u pogledu napajanja. Ekran dijagonale 5 inča i 4:3 razmera slike čine prikaz dokumenata znatno boljim, a surfovanje internetom i upotrebu multimedijalnih sadržaja lakšom i zabavnijom. Pored toga, IPS ekran prikazuje prirodne i žive boje i omogućuje savršeni prikaz čak i kada su sunčevi zraci upereni direktno u ekran. Optimus Vu: dolazi sa novim, unapređenim verzijama QuickMemo™ i Notebook aplikacija, koje uz ekrane velikih dimenzija pružaju posebno korisničko iskustvo.

Glavne karakteristike:

    •  Operativni sistem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    •  Mreža: 3G
    •  Ekran: XGA IPS ekran dijagonale 5 inča i 4:3 format slike (768 x 1024 piksela)
    •  Memorija: 32GB
    •  Kamera: 8.0MP (zadnja) / 1.3MP (prednja)
    •  Dimenzije: 139.6 x 90.4 x 8.5mm
    •  Težina: 168g

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.