LG osvojio četiri prestižne nagrade na InfoComm sajmu u Orlandu

Beograd, 18. jun 2013. – Na ovogodišnjem InfoComm sajmu koji redovno okuplja profesionalce iz oblasti audiovizuelnih  komunikacija, kompanija LG Electronics dobila je četiri prestižne nagrade za vizuelnu signalizaciju od prestižnih magazina Commercial Integrator, Rental & Staging System, AV Technology i System Contractor News. Među nagrađenim LG proizvodima našli su se WS70MS-B Ultra HD LED profesionalni monitor od 84 inča, WX50MF High Brightness profesionalni monitor od 47 inča, WV70MS-B LED Super Narrow Bezel video zid od 55 inča, kao i EzSign televizor (LT560E).

Već treću godinu za redom magazin Commercial Integrator dodeljuje BEST nagrade koje imaju za cilj da prepoznaju vrhunske proizvode i usluge u okviru ove industrije. Među dobitnicima ovogodišnje nagrade našao se i LG Widescreen Ultra HD profesionalni monitor od 84 inča, koji se izdvojio iz konkurencije zahvaljujući izvanrednim kvalitetom slike i rezolucijom od 8 miliona piksela koja 4 puta premašuje standardnu Full HD rezoluciju.

LG Electronics je takođe dobio nagradu Rental & Staging Systems magazina, koju ovaj časopis dodeljuje najinovativnijim rešenjima u oblasti komercijalnih audiovizuelnih proizvoda. Kao jedan od najnaprednijih svetskih proizvođača panela, kompanija LG Electronics se posebno istakla zahvaljujući IPS (In-Plane Switching) tehnologiji,  osvojivši nagradu u „Best Panel Display“ kategoriji za 47WX50MF profesionalni monitor od 47 inča.

Pored ove dve nagrade, AV Technology časopis nagradio je i WV70MS-B LED Super Narrow Bezel video zid od 55 inča u „Best New Video Wall” kategoriji za najbolje rešenje koje koristi IPS tehnologiju i tanke ramove u audiovizuelnoj industriji, dok je časopis System Contractor News kompaniji LG Electronics uručio priznanje „Most Innovative Digital Signage Player Product” za EzSign TV koji omogućava korisniku da uz pomoć jednostavnog i besplatnog softvera stvara sopstveni sadržaj zahvaljujući 55 fabričkih šablona.

Svi LG LED profesionalni monitori ispunjavaju ENERGY STAR® uslove i napravljeni su tako da zadovolje najviše ekološke standarde.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.