LG osvojio tri eisa nagrade za LCD TV, kućni bioskop i best seller ekološki telefon

  • Updated
  • 2010 08. 19

Već drugu godinu zaredom, kompanija nagrađena za “Best Value LCD TV” i “Green Mobile”

Beograd, 19. avgust 2010. godine – LG Electronics (LG) osvojio je tri nagrade u prestižnom EISA 2010 Awards programu (European Imaging and Sound Associations - Evropsko udruženje za grafiku i zvuk). EISA nagrade su visoko cenjene budući da žiri – sastavljen od urednika publikacija u okviru udruženja –bazira svoje ocene na sopstvenim rigoroznim testiranjima i analizama proizvoda.

Kompaniji LG pripale su nagrade „European Best Value LCD-TV 2010-2011” za LED LCD televizor LG 42LE5300, „European HT Compact System 2010-2011” za LG HB45E kućni bioskop i „European Green Mobile Phone 2010-2011” za njen najbolje prodavani mobilni telefon LG GD510 “Pop”. LG je već drugu godinu zaredom nagrađen priznanjima “Best Value LCD TV” i “Green Mobile Phone”.

Dr. Woo Paik, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics, izjavio je: “Veoma nam je drago što su nam dodeljene nagrade EISA udruženja, a naročito priznanja “Green Mobile” i “Best Value LCD TV” koja osvajamo po drugi put. Ove nagrade dodatno ukazuju na posvećenost kompanije LG u pružanju elektronike visokog kvaliteta svojim potrošačima – dizajnirane da isporuči sjajne performanse uz smanjenu potrošnju energije, kao doprinos našoj ekološkoj strategiji, a nudeći pritom veliku vrednost.”

LG 42LE5300 (Best Value LCD TV 2010-2011)
Ovaj ultra tanak, Full HD LED LCD televizor pruža sjajan kvalitet slike uz rezoluciju od 1080p, funkciju TruMotion 100Hz i USB konekciju koja omogućava korisnicima povezivanje sa drugim uređajima, uključujući laptop i PC računare. Takođe je visoko energetski efikasan, jer omogućava manju potrošnju struje u poređenju sa standardnim LCD televizorima iste veličine. EISA je nagradila ovaj proizvod jer njegov visok kvalitet „čini da LG 42LE5300 nudi veliku vrednost za uložen novac, posebno uzimajući u obzir listu dodatih vrednosti kao i opcije povezivanja”.

LG HB45E (Home Theatre Compact System 2010 - 2011)
Ovaj kompaktni kućni bioskop donosi sjajan kvalitet slike, sa do 400W snage audio izlaza, dok pušta i Blu-ray i DVD format putem 2.1 surround sistema zvuka. Sudije EISA udruženja su dodelile kompaniji LG ovu nagradu zbog toga što „svojim tankim i stilizovanim kućnim bioskopom HB45E, LG postavlja reper za zvuk po funti i raznovrsnost”.

LG Pop (LG GD510) (Green Mobile Phone 2010 - 2011)
Jedan od najmanjih telefona sa 3–inčnim full touch-screen ekranom, sa interfejsom lakim za korišćenje, internet pretraživačem i brzim pristupom društvenim mrežama, kao i mnoštvom drugih funkcija - nije iznenađenje da se LG Pop (LG GD510) pokazao kao LG-jev najbolje prodavani proizvod. Sudije EISA udruženja su ga proglasile pobednikom „zbog njegove kompaktne veličine, male težine, efikasnog pakovanja i male potrošnje energije. Kada je u pitanju korišćenje materijala kao što su zlato, paladijum, bakar i srebro, prema analizama kompanije SIMS Recycling, LG Pop (LG GD510) lako nadmašuje konkurenciju. Očigledno je da i kada je u pitanju ekologija nije neophodno praviti kompromise oko lepote i dostupnosti informacijama.’

EISA je jedinstveno udruženje 50 stručnih časopisa iz 19 evropskih zemalja. U junu svake godine, glavni i odgovorni urednici svih EISA magazina sastaju se da odluče koji proizvodi analizirani u njihovim publikacijama tokom protekle godine zaslužuju ovu prestižnu EISA nagradu. Šest kategorija u kojima se dodeljuju nagrade su: zvuk, video, kućni bioskop, fotografija, elektronika za automobile i mobilni telefoni.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com

.