LG predstavio štedljivu veš mašinu neverovatnog kapaciteta

Veš mašina sa 6 Motion Direct Drive tehnologijom omogućava pranje veša različitog materijala uz ogromnu uštedu električne energije

Beograd, 12. septembar 2011. – Na sajmu IFA 2011, LG Electronics (LG) je predstavio veš mašinu sa 12 kg prednjeg opterećenja, 6 Motion Direct Drive tehnologijom, i mnogim drugim neverovatnim karakteristikama. Zahvaljujući 6 Motion Direct Drive tehnologiji, 6 različitih tipova kretanja bubnja prilagođeni su svim tipovima tkanine. Pored toga, ova veš mašina dostiže i veću energetsku efikasnost, i to čak za 20% više nego konvencionalna mašina.

„Veš mašina sa 12 kg prednjeg opterećenja omogućava korisnicima da preuzmu kontrolu nad potrošnjom energije i vremena prilikom pranja veša”, izjavio je Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance. „Sa naprednim tehnologijama, poput 6 Motion Direct Drive sistema, i A+++ energetskim rejtingom, hoćemo da dokažemo da možemo kombinovati vodeće performance na tržištu sa rešenjima za uštedu električne energije u jednoj izuzetno inovativnoj mašini za pranje veša. Tako još jednom želimo da pokažemo da je poboljšanje kvaliteta života naših korisnika, kao i unapređenje životne sredine, motor koji nas pokrće u svemu što radimo.”

Dok većina mašina sa prednjim punjenjem ima samo jedan pokret – okretanje, LG 6 Motion tehnologija omogućava bubnju da prilagodi svako opterećenje kombinacijom šest jedinstvenih pokreta: prevrtanje, ceđenje, ručno pranje, dubinsko čišćenje, filtriranje i okretanje. Ovaj sistem je projektovan i programiran tako da se obezbedi optimalno pranje odeće svih materijala, od svilenih haljina do grubih radničkih kombinezona.

Sa kapacitetom od 12 kilograma, ova veš mašina može da pere odevne predmete i veće stvari, istovremeno čuvajući odeću od gužvanja ili upetljavanja. Zahvaljujući oslobođenom prostoru u unutrašnjosti mašine povećan je kapacitet doboša. Tako se smanjuje i broj pranja veša – ova veš mašina može da primi čak 40% više veša u odnosu na konvencionalne modele, što podrazumeva značajne uštede energije, vode i struje.

TrueSteam™ tehnologija omogućava korisnicima da uživaju u čistom, mirisnom i mekanom vešu. Para prodire duboko u materijal, eliminiše alergene, grinje i čestice prašine. Antialergijski sistem ove LG veš mašine odobren je i preporučen od strane Britanske fondacije za alergiju.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.