LG predstavlja E90 – nenadmašno tanak LED monitor

Ultra tankim i sofisticiranim metalik dizajnom, najnoviji monitor kompanije LG preuzima lidersku poziciju na tržištu premium LED monitora

Beograd, 5. januar, 2011. godine – LG Electronics (LG) predstavio je novi LG E90 monitor, koji je sa svojih 7,2 mm do sada najtanji LED monitor na svetu.

Imajući u vidu sve veći broj korisnika koji desktop računare koriste za gledanje filmova i video materijala, kvalitet monitora postaje značajniji nego ikad. LG E90 je jednostavno najbolje rešenje za gledanje akcionih filmova ili sportskih događaja zbog vremena odziva od samo 2 milisekunde, pri čemu slika ostaje potpuno čista i jasna čak i tokom brzih akcionih scena. Uz Image Booster softver kompanije LG, čak i nejasni sadržaji sa web sajtova kao što je YouTube na ekranu modela LG E90 izgledaju mnogo bolje.

“E90 je rezultat napredne tehnologije i vrhunskog dizajna spojenih u savršen sklad “, rekao je Si-hwan Park, zamenik direktora divizije za monitore kompanije LG. “Zahvaljujući revolucionarnim performansama u pogledu kvaliteta slike i dizajna monitora, LG E90 je najbolji predstavnik LG Super LED linije monitora koja postavlja nove standarde u pogledu mogućnosti i dizajna.”

U sklаdu sа svojim ultrа tаnkim dizаjnom, nаpаjаnje kod LG E90 i priključаk za povezivаnje smešteni su nа postolju monitora, što predstavlja inovаciju pod nаzivom EZ-cabling. Osim smаnjenog postolja, male težine i dimenzija, LG E90 omogućava i značajnu uštedu energije od čаk 40 odsto u odnosu na konvencionаlne LCD monitore sa pozadinskim CCFL osvetljenjem. I upotreba opаsnih mаterijа, kаo što su hаlogen i živa u proizvodnji ovih monitora je takođe značajno smanjena.

Najnoviji model LG monitora biće izložen na dodeli CES Innovation nagrada.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.