LG predstavlja najnovija energetska rešanja na sajmu MCE 2012

LG klima uređaji štede i do 77 odsto električne energije i smanjuju emisiju štetnih gasova za 50 odsto

Beograd, 29. mart 2011. – Kompanija LG Electronics (LG) će predstaviti najnovija energetska rešenja i liniju savremenih komercijalnih sistemima za klimatizaciju na sajmu MCE (Mostra Convegno Expocomfort) 2012, najvećoj evropskoj smotri tehnologija iz ove oblasti koja se održava u Milanu, Italija. Visokoefikasni Multi V III Heat Pump VRF sistem, kao i novi Hydro Kit sistem, koji je specijalizovan za evropske korisnike, samo su neki od noviteta kompanije LG Electronics.

„Inovacije koje LG svakodnevno donosi u ovoj industriji su, po svom obimu i pogodonostima po krajnje korisnike, bez konkurencije,” rekao je Kam-gyu Lee, viši potpredsednik za sisteme za klimatizaciju kompanije LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution. „Uvereni smo da će naša rešenja zadovoljiti potrebe potrošača širom Evrope i da će unaprediti kvalitet njihovih života.”

Multi V III serija poseduje 4,58 koeficijent učinka i veći kapacitet po jedinici sa povećenom dužinom cevi od 1000 m. Multi V III Heat Recovery sistem, koji omogućava simultano grejanje i hlađenje i spada u liniju proizvoda A klase, biće predstavljen na manifestaciji Verso La Classe A 2012.

Hydro Kit sistem, koji će po prvi put biti predstavljen na sajmu MCE 2012, nudi ekološka rešenja za podno grejanje i grejanje vode, i omogućava 77 odsto uštede električne energije, kao i za 51 odsto manju emisiju štetnih gasova u odnosu na konvencionalne kotlove. Kompanija LG Electronics će takođe prikazati niz rešenja za klimatizaciju, poput Terma V, H Inverter i Prestige Inverter, itd.

Uz visokoefikasna energetska rešenja, kompanija LG Electronics planira rast prodaje na evropskom tržištu, kao i da dostigne prodaju na svetskom nivou od 10 milijardi dolara do kraja 2015. godine.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.