LG proširio kapacitete za proizvodnju kućnih aparata u Evropi

LG nastoji da zauzme prvo mesto na evropskom kontinentu po proizvodnji frižidera i veš mašina

Beograd, 01. novembar, 2011 – Kompanija LG Electronics otvorila je novu proizvodnu liniju u Vroclavu, Poljska, koja godišnje može da proizvede 1 000 000 veš mašina. Takođe, proizvodnja frižidera u istoj fabrici je više nego utrostručena, pa se tako sa 300 000 jedinica godišnje broj proizvedenih uređaja povećao na 1 000 000.

Nova proizvodna linija u Vroclavu će u potpunosti moći da odgovori na sve zahteve regionalnog tržišta. Najveći benefit od otvaranja ovog postrojenja je u smanjenju roka isporuke uređaja. U prethodnom periodu, veš mašine i frižideri velikih dimenzija za korisnike iz Evrope dopremani su iz Južne Koreje, Indonezije i Kine, a ceo proces trajao je i do mesec dana. Sa otvaranjem novog postojenja u Poljskoj, za isporuku ovih uređaja biće potrebno najviše pet dana. Troškovi nabavke koji se odnose na transport i skladištenje su takođe smanjeni. Otvaranjem ovog proizvodnog pogona, zaposleno je još 800 radnika, a nivo poslovne saradnje sa lokalnom zajednicom je porastao za 36%.

„Ova fabrika je ključna za ostvarivanje našeg cilja da do 2015. godine u Evropi budemo vodeći brend za veš mašine i frižidere“, izjavio je Young-Ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance. „Nove proizvodne jedinice će povećati našu proizvodnju i unaprediće mogućnosti ovih aparata u Evropi.“

U fabrici u Vroclavu proizvodiće se side-by-side i kombinovani frižideri, kao i modeli iz linije Larder & Freezer. Ove vrste frižidera karakteriše visoka energetska efikanost, pa tako side-by-side modeli imaju A++ energetski rejting, dok neverovatno efikasni kombinovani frižideri pripadaju A+++ energetskoj kategoriji. Obe vrste frižidera poseduju sa desetogidišnju garanciju, kao i jedinstvenu Linear Compressor tehnologiju, koja ove modele čini znatno više energetski efikasnim, a hranu duže čuva svežom.

Nova proizvodna jedinica će proizvoditi kako konvencionalne, tako i najsavremenije premijum modele veš mašina. Veš mašine sa prednjim punjenjem i Inverter Direct DriveTM tehnologijom, kao i veš mašine kapaciteta čak 12 kg, koje poseduju 6 Motion Direct DriveTM tehnologiju samo su neki od modela veš mašina koji će biti proizvedeni u novom postrojenju.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljada ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.