LG proširuje svoju saradnju sa Formulom 1™ kroz podršku virgin racing timu

  • Updated
  • 2010 06. 14

Beograd, 14. jun 2010. - LG Electronics (LG), svetski lider i tehnološki inovator na tržištu elektronike, proširio je svoju saradnju sa Formulom 1™ kako bi podržao Virgin Racing tim.

Pored toga što je globalni i tehnološki partner Formule 1™ od početka sezone 2009, LG je postao i zvanični snabdevač tima Virgin Racing, kao i tima Lotus Racing i proizvođača motora Cosworth.

LG je priključio tim Virgin Racing svom programu podrške kroz obezbeđivanje proizvoda na stazama i u fabrici tima. Virgin Racing je jedan od tri nova tima koji su ušli u konkurenciju ove sezone za FIA Formula One World Championship™, čime se jedan od najpoznatijih multi-servis brendova pridružio ovom sportu.

Graeme Lowdon, generalni direktor Virgin Racing-a izjavio je: „Oduševljeni smo zbog saradnje sa LG-em. Ne samo da LG ima neverovatan spektar proizvoda u svom portfoliju, nego je i pionir najsavremenije tehnologije, čineći savršen spoj sa Virgin Racing timom. Virgin Racing već koristi LG proizvode, kako na Grand Prix-u, tako i u fabrici u Dinnington-u, što našu saradnju čini potpuno integrisanim partnerstvom, koje će se, nadamo se, nastaviti i u godinama pred nama.”

Poslednji potez LG-a predstavlja nastavak napora kompanije da podrži manje, mlađe timove dok pronalaze svoj put ka vrhu auto-moto sporta. Andrew Barrett, potpredsednik Globalnog Sponzorstva za LG Electronics je dodao: „Veoma nam je drago da objavimo početak novog partnerstva. Virgin Racing predstavlja snažan brend u Formuli 1™ i mi u LG-u ćemo rado podržati napore tima u svojoj prvoj godini takmičenja u samom vrhu ovog sporta. Virgin Racing naporno radi kako bi osigurao najviši nivo performansi, što je upravo bio motiv kompanije LG da pomogne ovom timu, sledeći tako svoje uverenje - Life’s Good kroz tehnologiju.”

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com

.