LG u Srbiju donosi štedljive veš mašine sa 6 Motion Direct Drive tehnologijom

Beograd, 16. maj 2012. – LG Electronics (LG) je predstavio na tržištu Srbije veš mašine sa 6 Motion Direct Drive tehnologijom, koja omogućava šest različitih tipova kretanja prilagođenih svim tipovima tkanine. Napredna tehnologija i izdržljiv Direct Drive motor, koji poseduje garanciju od čak 10 godina, povećava pouzdanost veš mašine i unapređuje njenu energetsku efikasnost, uz čak 30 odsto manju potrošnju u odnosu na konvencionalne modele.

Dok većina mašina sa prednjim punjenjem ima samo jedan pokret – okretanje,  LG 6 Motion tehnologija omogućava bubnju da prilagodi svako opterećenje kombinacijom šest jedinstvenih pokreta: prevrtanje, ceđenje, ručno pranje, dubinsko čišćenje, filtriranje i kotrljanje. Akcenat je na korisnosti i fleksibilnosti, tako da, bilo da se radi o zaštiti osetljivih materijala, manjem gužvanju odeće ili manjoj potrošnji deterdženta, ova tehnologija čini da sve, od radne uniforme do odeće za bebe, nakon pranja bude očuvanog kvaliteta.

Veš mašine, kapaciteta i do 11 kg, smanjuju potrošnju električne energije i vreme potrebno za proces pranja veša. Sa naprednim tehnologijama, poput 6 Motion Direct Drive sistema, i A+++ energetskim rejtingom, ove mašine omogućavaju približno 30% manju potrošnju nego modeli u A klasi.

LG 6 Motion veš mašine, zahvaljujući velikom kapacitetu, mogu da peru i svakodnevne odevne predmete, ali i veće stvari, istovremeno čuvajući odeću od gužvanja ili oštećenja. Zahvaljujući oslobođenom prostoru u unutrašnjosti mašine povećan je kapacitet doboša. Ovaj model veš mašine može da primi znatno više veša u odnosu na konvencionalne modele, što podrazumeva značajne uštede energije, vode i struje.

Na tržištu Srbije dostupni su sledeći 6 Motion Direct Drive modeli – F1443KDS7, F1480YD6, F1480QDSP i F1481TDP, i to u prodajnim objektima Tehnomanije, Centra Bele Tehnike i Neptuna. Kompanija LG Electronics daje i 10 godina garancije na Direct Drive™ motore u ovom kućnom uređaju.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company

LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.