Novi klima uređaji kompanije LG omogućavaju najvišu uštedu energije

Athena Inverter V klima uređaj, uz nečujan rad, obezbeđuje čistiji vazduh i maksimalnu uštedu energije

Beograd, 10. april 2012. – Najnovija serija modela klima uređaja kompanije LG Electronics – Inverter V, biće dostupna korisnicima u Srbiji. Vodeći model ove serije, Athena Inverter V, trostruko će poboljšati kvalitet života korisnika, i to kroz maksimalnu uštedu energije, napredna zdravstvena rešenja i gotovo nečujan rad.

Novi klima uređaj Athena Inverter V povećava uštedu energije čak do 74% u poređenju sa prethodnim modelima. Za uzvrat, korisnici imaju priliku da udišu čistiji vazduh i pomognu očuvanju okoline, dok sve vreme ostvaruju uštede na računima za struju.

Poboljšane tehnološke karakteristike Inverter serije omogućile su da ovaj klima uređaj proizvodi najnižu buku na svetu prilikom rada - 17db, što čini život kod kuće mirnijim i prijatnijim.

Novi LG Athena Inverter V opremljen je najnovijom tehnologijom Plasmaster, koja u velikoj meri poboljšava prečišćavanje vazduha. Koristeći ovu tehnologiju, novi Athena Inverter klima uređaj steriliše i vazduh koji se kreće kroz Inverter, ali i vazduh koji se nalazi oko njega. Inovativni honeycomb vazdušni filteri, odnosno filteri koji ne izazivaju alergije i viruse i filter za miris, poboljšavaju prečišćavanje vazduha, eliminišući razne viruse, a otklanjaju i neprijatan miris.

Pored svega navedenog, Athena Inverter V može da se pohvali dizajnom koji mu omogućava da se uklopi u svaki enterijer. Unikatan stilizovan prednji poklopac, koji se automatski otvara i zatvara čini da ovaj klima uređaj bude i ukras vašeg doma.

„Novi modeli Inverter V serije predstavljaju odgovor kompanije LG evropskim potrošačima, koji traže ekonomičnije opcije u pogledu troškova za klima uređaje, čineći život kod kuće zdravijim, prijatnijim i ugodnijim”, izjavio je Kam-gyu Lee, viši potpredsednik za sisteme za klimatizaciju kompanije Air Conditioning and Energy Solution.

Athena Inverter V je testiran u Sofiji od decembra 2011. godine do februara 2012. godine, kada je postavljena u stambeni prostor od 25 m2 , koji je smešten na osmom spratu i ne poseduje toplotnu izolaciju. Usled veoma niskih spoljašnih temperatura, koje su se kretale od -10 do -15 stepeni, Athena Inverter V je pokazao izuzetnu efikasnost – sa prosečno sobnom temperaturom od 24 stepena, potrošnja ovog uređaja je bila 18,48 kilovat-časova.

Novi Athena Inverter V biće dostupan ovog proleća korisnicima u Srbiju, a za više informacija posetite www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.