Pametni LG monitori

  • Updated
  • 2009 05. 22

Od aprila i u SrbijiMonitori iz nove serije W-53 imaju nekoliko novih tehnologija koje bi korisnicima mogle olakšati svakodnevni rad za računarom.

Jedna od glavnih karakteristika je opcija „autobrightness“ koja omogućava optimizaciju jačine osvetljenja u zavisnosti od svetla u prostoriji i sadržaja koji se prikazuje.

Još jedna inovacija serije W-53 je i „cinema mod“ koji sprečava odvlačenje pažnje za vreme gledanja on-line video sadržaja. Naime, ta opcija će zacrniti sve osim samog video isečka usredsređujući tako pažnju korisnika na sardžaj, a ne na razne oglase. Osim toga, ovi monitori imaju i tajmer koji podseća korisnike da naprave pauzu prema unapred utvrđenim vremenskim intervalima. Aktiviranje podsetnika je vrlo lako namestiti na svakih sat vremena ili na željene vremenske intervale.

Serija je obogaćena i senzorom koji beleži približavanje korisnikove ruke uređaju i aktivira svetlo pod kojim se lakše pronalaze potrebne kontrole. Kad nije u upotrebi, svetla se gase, dajući monitoru elegantan i sofisticiran izgled.

LG monitori serije W-53 Smart dostupni su u veličinama ekrana od 18,5 do 27 inča. Monitori veći od 21,5 inča nude i full HD rezoluciju 1.920x1.080 piksela što ih čini savršenima za prikaz full HD filmova i video igara. Ovi monitori mogu se pohvaliti i odnosom kontrasta do 50.000 i vremenom odziva od 2 ms.


# # #

O kompaniji LG Electronics
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 82 hiljade ljudi, koji rade u preko 114 operativnih centara uključujući i 82 predstavništva širom sveta. LGE sačinjavaju pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions and Mobile Communications, koje su u 2007. ostavarile globalnu prodaju od 44 milijarde američkih dolara. LG Electronics je najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, flet panel televizora, klima uređaja, mašina za pranje, optičkih uređaja, DVD plejera I sistema kućnih bioskopa. Za više informacija, posetite www.lg.com