Unapređena KNOCK CODE™ funkcija stiže na nove LG smart telefone

Beograd, 23. april 2014. — Kao što je najavljeno na Svetskom mobilnom kongresu prošlog meseca, Knock Code™ će postati jedna od glavnih funkcija ovogodišnjih modela LG smart telefona. Pored korisnika G2 mini smart telefona i uređaja F II i L III serija, od sada će i vlasnici G2 i G Flex modela moći da instaliraju ovu interesantnu funkciju zahvaljujući unapređenom softveru. Počevši od aprila, kompanija LG Electronics će omogućiti instaliranje Knock Code funkcije i za starije modele smart telefona.

„Prilikom kreiranja Knock Code funkcije, inženjeri kompanije LG su stavili akcenat na pružanje visokog nivoa zaštite i pogodnosti svojim korisnicima”, izjavio je dr Jong-Seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Načiniti ovu tehnologiju dostupnom široj javnosti je u skladu sa našim ciljem da LG mobilne uređaje učinimo drugačijim na osnovu korisničkog iskustva koje pružaju.”

Nedavna istraživanja su pokazala da većina korisnika proverava i otključava svoje mobilne telefone od 100 do 150 puta dnevno, što je inspirisalo LG da dodatno unapredi Knock Code funkciju, poveća nivo njene sigurnosti i načini je još pogodnijom za svoje korisnike. Ova funkcija, koju je LG patentirao 2008. godine, jedinstvena je zbog izuzetno jednostavnog sistema otključavanja i zaključavanja telefona u jednom potezu, istovremeno obezbeđujući visok nivo sigurnosti podataka. Knock Code deli ekran smart telefona na četiri nevidljiva kvadrata, koji će, nakon „kucanja” dva do osam puta u odgovarajućem redosledu, aktivirati vaš uređaj. Sa više od 80.000 mogućih kombinacija, ova funkcija omogućava mnogo viši nivo bezbednosti, čak i od sistema za prepoznavanje otiska prstiju.

„Izuzetno mi je drago što će uskoro i naši korisnici u Srbiji moći da uživaju u svim prednostima koje pruža Knock Code funkcija. Ova tehnologija najbolje oslikava ciljeve kompanije LG, kreirane da uvećaju korisničko iskustvo i izdvoje se na tržištu mobilne telefonije svojim visokim kvalitetom”, rekao je Branislav Jordanov, marketing menadžer predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.
                                                                    ###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.