Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

 • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
 • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
 • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
 • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG 21:9 zakrivljeni UltraWide™ 29UC97 Monitor

 • 29UC97

Glavne karakteristike

DOSTUPNE VELIČINE :

ZADOVOLJNI POTROŠAČI, UKLJUČUJUĆI GEJMERE I SAMI POČINJU DA STVARAJU SADRŽAJE, I ŽELE DA IM EKRANI EVOLUIRAJU.

ZADOVOLJNI POTROŠAČI, UKLJUČUJUĆI GEJMERE I SAMI POČINJU DA STVARAJU SADRŽAJE, I ŽELE DA IM EKRANI EVOLUIRAJU.

21:9 ZAKRIVLJENI, ULTRA ŠIROKI MONITOR

!THISMODEL! uređaj je zakrivljeni, ultra široki monitor sa 3440x1440 QHD rezolucijom. Ekran zakrivljenog 34" UltraWide™ QHD monitora ima ne samo 2,4 puta više prostora od dva 27" 16:9 monitora, već i značajno veću gustoću piksela. Osim toga, više nećete morati da gledate okvir po sredini kod spojenih monitora. Audio editori mogu da imaju znatno širu sekvencu i više track deckova u svom Protools-u radi dobijanja veće slike za svoju muziku, dok video editori mogu da štede vreme pošto mogu da skaču napred i nazad između sekvenci u programu PremierPro. Ultra široki ekran omogućava korišćenje višestrukih grafičkih sredstava, thumbnail slika (slika za video) i web sajtova istovremeno. IPS panel koji podržava ugao gledanja od 178 stepeni i zakrivljeni ekran omogućavaju uživanje u kristalno jasnim i detaljnim slikama, pružaju udobniji i realističniji doživljaj gledanja. Zakrivljeni !THISMODEL! monitor sa IPS panelom, širokim uglom gledanja omogućava posmatranje celog 34" ekrana sa ravnomerne udaljenosti. Estetski elegantan dizajn !THISMODEL! monitora daje izvanredan izgled svakom radnom, odnosno okruženju za zabavu.

21:9 ZAKRIVLJENI, ULTRA ŠIROKI MONITOR

BOJE NA 29UC97 MONITORU, VERNE ORIGINALNIM BOJAMA, OMOGUĆAVAJU PRIKAZIVANJE BOGATE, ŽIVOPISNE BOJE STVARNOG SVETA.

VIZUELAN KOMFOR PLUS PIN-POINT PRIKAZIVANJE BOJA. sRGB PREKO 99% PALETE BOJA
Pošto pogled dopre do obe ivice monitora, to pruža iznenadujuće prijatan vizuelan komfor, i omogućava opažanje svakog sitnog detalja na ekranu. Ekran !THISMODEL! monitora podržava preko 99,5 posto Adobe RGB palete boja, tako održava temperaturu boje na konzistentnom nivou, u skladu sa sRGB kodom boje

BOJE NA 29UC97 MONITORU, VERNE ORIGINALNIM BOJAMA, OMOGUĆAVAJU PRIKAZIVANJE BOGATE, ŽIVOPISNE BOJE STVARNOG SVETA.

TESTIRAN I PROVEREN, REZULTATI SVE GOVORE.

34UC97 monitor je dobio više priznanja i potvrda za kvalitet ekrana. Svetski poznati instituti za certifikaciju su testirali 34UC97 i izrazili su svoje zadovoljstvo. Bezbednosni sertifikati izdati od strane TÜV Rheinland i Intertek, validacija od strane UL za IPS reprodukciju boja svedoče o izvanrednom kvalitetu i pouzdanosti monitora.

TESTIRAN I PROVEREN, REZULTATI SVE GOVORE.

MAC - DA LI MOŽETE UOPŠTE ZAMISLITI MONITOR BEZ THUNDERBOLTA?

Profesionalci koji rade sa Mac-om često su suočeni sa grafički zahtevnim zadacima, i koriste razne uređaje koje uobičajeno treba optimizirati za Mac. Zakrivljeni, 21:9 monitor sa ekranom dijagonale 29" je jedini Mac kompatibilan monitor koji ima dva Thunderbolt™ 2 porta. Komplikovani priključni kablovi više nisu potrebni. Jednostavno povezivanje velikih uređaja za skladištenje u daisy-chaining režimu, skener, Mac Pro omogućava prenos podataka sa brzinom od 20 Gb u sekundi (četiri puta brže nego kod USB 3.0). !THISMODEL! monitor daje slobodu u radu, nema kašnjenja u prenosu podataka, a to je najvažniji zahtev u vezi sa radnim stanicama. !THISMODEL! monitor ima nekoliko različitih rešenja za razne uređaje - ima dva HDMI porta, jedan displej port, dva USB 3.0 porta i jedan USB Up port. Kao inovativni čvor za spajanje, !THISMODEL! monitor omogućava formiranje sistema čiji su svi delovi na dohvatu ruke.
* Za spajanje sa Mac-om, Thunderbolt, HDMI - HDMI kabl, Mini DP - DP kabl može biti potreban.
* Thunderbolt - Ethernet adapter omogućava povezivanje sa Ethernet mrežom; adapter može biti priključen na Thunderbolt port UC97 monitora.
* Thunderbolt™ je kompatibilan i sa Mac-on i sa Windows-om.

MAC - DA LI MOŽETE UOPŠTE ZAMISLITI MONITOR BEZ THUNDERBOLTA?

ŽELITE DA VIDITE KAKO 29UC97 MOŽE BITI MONTIRAN NA ZID?

Informišemo one koji su zainteresovani za postavljanje !THISMODEL! monitora u različitim visinama, odnosno pozicijama da postoji mogućnost montaže !THISMODEL! monitora na zid. Firma LG preko svojih prodajnih partnera / distributera obezbeđuje okvir (100x100 VESA) za montažu na zid, pomoću kojeg je montiranje !THISMODEL! monitora na kompatibilne sisteme zidnih nosača ili stalaka veoma jednostavno. Ukoliko prilikom kupovine niste dobili spomenuti adapter (okvir), tražite ga na mestu prodaje ili od našeg prodajnog partnera / distributera.

ŽELITE DA VIDITE KAKO 29UC97 MOŽE BITI MONTIRAN NA ZID?

PAZITE DA SE IZGUBITE NA ULTRA ŠIROKOM EKRANU

Uz ultra široki format ekrana 34UC97 monitora, možda osećate pred izazovom kad bacate pogled na široki ekran. Samo nekoliko klikova, i funkcija deljenja ekrana na praktičan način deli vaš ekran na prilagodljive podekrane. Bez ikakvog preklapanja prozora, možete na jednom ekranu istovremeno raditi sa četiri programa.

MOŽETE BITI MIRNI, NEĆEMO DOZVOLITI DA SE IZGUBITE NA EKRANU NAŠEG ULTRA ŠIROKOG MONITORA.

DUAL LINK UP PRIKAZUJE DVA UREĐAJA ISTOVREMENO

34UC97 monitor ima efikasnu Dual Link-up funkciju, koja omogućava da dva uređaja bude istovremeno spojena sa monitorom u prostornoj razmeri 1:1, i da ekran bude podeljen između dva različita outputa. I ne samo da ta dva uređaja mogu da budu spojena na isti monitor, moguće je sadržaj sa jednog uređaja prebaciti na drugi.

DVA RAZLIČITA UREĐAJA VAS UBUDUĆE NEĆE PRIMORAVATI DA KORISTITE DVA MONITORA. POMOĆU FUNKCIJA DUAL LINK UP I DUAL CONTROLLER MOŽETE DVA UREĐAJA ISTOVREMENO PRIKAZATI NA JEDNOM EKRANU.

USAVRŠENA VERZIJA JE OPASNA JER PRETI ZAVISNOŠĆU

" Da bi doživljaj igranja zabavne igrice i gledanja dobrog filma bio potpun, potrebno je oštra, verodostojna slika i čist, visokokvalitetan zvuk. Kombinirajući zakrivljeni, ultra široki ekran, kao i bogate duboke i kristalno čiste visoke glasove sa MAXXAUDIO® tehnologijom, LG 34UC97 monitor pruža kvalitet o čemu drugi mogu samo da sanjaju."

NAJNOVIJA, USAVRŠENA VERZIJA SA SVOJIM ENERGIČNIM, SNAŽNIM ZVUKOM I "LUDIM" VIDNIM POLJEM JE OPASNA JER PRETI ... ZAVISNOŠĆU.

VRHUNSKE IGRICE SU SE ADAPTIRALE NA 21:9 EKRAN.

Sve veći broj strasnih igrača, ljubitelja igrica prelazi na 21:9 ekran, odnosno koristi mogućnosti koje ovaj ekran pruža za njihov virtuelni adrenalin. Većina njih je izjavila da je 21:9 ekran predstavlja bolji, realniji i uzbudljiviji prostor za vidno polje igrača. Međutim, još nedavno je upravo industrija proizvodnje igrica imala veću brigu: postoji li dovoljan broj igrica za igranje na 21:9 ekranu? Pa, proizvođači igrica su u poslednje vreme povećali proizvodnju igrica za 21:9 ekran. Pogledajte samo nazive igrica na spisku. To nisu neke prosečne igrice, to su prvoklasne igrice od najboljih međunarodnih prodavaca.

VRHUNSKE IGRICE SU SE ADAPTIRALE NA 21:9 EKRAN.

ZAHVALJUJUĆI FUNKCIJI „BEZ TREPERENJA” (FLICKER SAFE) MOŽETE DA IGRATE IGRICE ILI GLEDATE FILMOVE KOLIKO GOD ŽELITE BEZ ZAMARANJA OČIJU

Kompanija LG je primetila da neki igrači koji igraju igrice na !THISMODEL!, često ostaju ispred monitora duže nego ranije, provode više vremena u virtuelnim trkama ili bitkama. LG smatra da komfort očiju igrača, koji satima gledaju u monitor, predstavlja jedan od najvažnijih zadataka firme. Zbog toga je !THISMODEL!monitor vrlo strogo testiran da bi funkcija Flicker Safe (bez treperenja) bila uvek uključena (funkcija Flicker Safe (bez treperenja) je stalno uključena da bi nivo treperenja svela gotovo na nulu).

ZAHVALJUJUĆI FUNKCIJI „BEZ TREPERENJA” (FLICKER SAFE) MOŽETE DA IGRATE IGRICE ILI GLEDATE FILMOVE KOLIKO GOD ŽELITE BEZ ZAMARANJA OČIJU

LG - STALNO NA ČELU INOVACIJA.

 LG - STALNO NA ČELU INOVACIJA.
21:9 ULTRA ŠIROKI MONITOR KOMPANIJE LG, U IGRI OSTAJE NA PRVOM MESTU

21:9 ULTRA ŠIROKI MONITOR KOMPANIJE LG, U IGRI OSTAJE NA PRVOM MESTU

LG Electronics je Globalno najprodavaniji broj 1 brend 21:9 Monitora već devet vezanih kvartala od 2013 Q1 do 2015 Q1.

Izvor: IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker, 1Q2015.

LG ELECTRONICS PRAVILO O PIKSELIMA

LG ELECTRONICS PRAVILO O PIKSELIMA
Opšte karakteristike
Vrsta monitora IPS monitor
Ploča
Veličina (inča) 29
Vrsta ploče IPS
Format ekrana 21:9
Rezolucija 2560x1080
Osvetljenost 300cd/㎡
Odnos kontrasta (DFC) Mega
Vreme odziva 14ms
Ugao gledanja (CR≥10) R/L 178 (Typ.), U/D178 (Typ.)
Boje na ekranu 8bits
Završna obrada ekrana Hard Coating (3H) Anti-glare
Priključnica ulazna/izlazna
Ulazni signal - D-Sub Ne
Ulazni signal - DVI-D (sa HDCP-om) Ne
HDMI Da (2)
DisplayPort Da
Thunderbolt 2 Da (2)
Audio izlaz - Izlaz za slušalice Da
Kompozitni video ulaz/izlaz Ne
S-Video Ne
Komponentni Ne
SCART Ne
PC audio ulaz Ne
Optički izlaz Ne
Zvučnik
Ugrađeni zvučnik 7W x 2
Ostalo MaxxAudio
Snaga
Ulaz/Izlaz - Tip/Ulaz Adapter/100~240V
Potrošnja - Normalna - uklj. (tipično) 50W
Potrošnja - Ekonomični režim /Sleep režim (maks.) 1,2 (USB3.0)
Potrošnja - Jedn. str. isklj. (maks.) 0,3W
Frekvencija (H/V)
Analogni Ne
HDMI 30~90kHz / 56~75Hz
DisplayPort 30kHz~90kHz / 56Hz~75Hz
Thunderbolt 30~90kHz / 56~75Hz
Karakteristike
USB Up 1
USB port 2
f-Engine Ne
sRGB Da
DDC/CI Da
HDCP Da
Plug & Play Da
EZ-zumiranje Ne
PIP / Intelligent Auto Ne
Režim za čitanje Da
Bez treperenja Da
SIX Axis Control Da
H/W Calibration (True Color Finder) Ne
Postolje
Odvojivo podnožje Da
Podešavanje nagiba (ugla) Da (-5º~15º)
Zakretanje (podešavanje ugla) Ne
Visina Ne
Rotiranje Ne
Okretanje Ne
Dimenzije (ŠxDxV mm)
Komplet (sa postoljem) 700,9 x 225,6 x 420,9
Komplet (bez postolja) 700,9 x 99 x 316,5
Dimenzije prilikom isporuke 758 x 140 x 414
Montiranje na zid 100x100
Težina (kg)
Komplet (sa postoljem) 6,2kg
Komplet (bez postolja) 5,5kg
Težina prilikom isporuke 8,2kg
Standardna
UL(cUL) Da
TUV-GS TUV-Type
FCC-B, CE Da
EPA Da
ErP Da
Windows sertifikat Windows 8
Ostalo Thunderbolt
Dodatni pribor
Materijal za pakovanje EPS
Vrsta štampanja kutije Offset
Kabl za napajanje Da
D-Sub Ne
DVI-D Ne
HDMI Da
PC Audio Ne
RCA 3Line Ne
RCA 5Line Ne

Šta govore ljudi

KOMENTARI

 • 10/10
  Komentar napisao: Techlifestyle феб 02. 2015

  Tečni kristali širokog ugla
  Pre desetak godina, najveću nadogradnju kada je reč o monitorima, predstavljao je pomak sa CRT na LDC ekran. Tanki monitori su bili pravi hit, a malo ko je razmišljao o tome šta se krije iza slike koju prikazuju.

PITANJA? DOZVOLITE DA VAM POMOGNEMO

Jednostavno izaberite opciju podrške sa sledećih ikona: