Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

 • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
 • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
 • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
 • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG 21:9 zakrivljeni UltraWide™ poslovni monitor

 • 34UC87M

Glavne karakteristike

 • Zakrivljeni QHD ekran formata 21:9
 • IPS ekran bez treperenja (Flicker Safe)
 • sRGB raspon boja preko 99% - dubina boja od 10 bita preko Display porta
 • THUNDERBOLT™ 2 - Mac® kompatibilan
 • Mogućnost montiranja na zid (100x100)
 • ENERGY STAR® kvalifikacija za energetsku efikasnost

CES-Inovation-award-in-2015-UltraWide™-Monitor-UC87

CES-Inovation-award-in-2015-UltraWide™-Monitor-UC87

POGLEDAJTE! NAJZAD MOŽETE IZGRADITI SVOJU RADNU STANICU SA VIŠE MONITORA, KAKO STE TO ZAMISLILI.

LG 34UC87M je zakrivljeni monitor sa ekranom formata 21:9 i dijagonale 34 inča, koji omogućava izgradnju sistema sa više monitora prema zahtevima korisnika. Pomoću postolja za više monitora i nekoliko komada LG dodatne opreme možete izgraditi niz različitih konfiguracija, od kojih neke su prikazane na slici. Zamislite npr. radnu stanicu sastavljenu za editovanje video zapisa, gde levi donji ekran služi za izbor klipova, srednji služi za uređivanje izabranog klipa, za izvršavanje posebnih zadataka raspoloživ je ekran na desnoj strani, dok srednji gornji ekran služi za pregledanje gotovog klipa. Druga mogućnost korišćenja monitora je gledanje filmova, a sistem monitora 2x3 pruža fantastičan bioskopski doživljaj. Jedinstven je prizor kada slika potpuno ispunjava ekran ogromne dimenzije. 34UC87M monitor otvara nove mogućnosti sistema sa više monitora.

POGLEDAJTE! NAJZAD MOŽETE IZGRADITI SVOJU RADNU STANICU SA VIŠE MONITORA, KAKO STE TO ZAMISLILI.

POTROŠAČI SADRŽAJA, UKLJUČUJUĆI I IGRAČE IGRICA, I SAMI POSTAJU PROIZVOĐAČI SADRŽAJA. I ONI ŽELE DA SE NJIHOV MONITOR UNAPREĐUJE.

POTROŠAČI SADRŽAJA, UKLJUČUJUĆI I IGRAČE IGRICA, I SAMI POSTAJU PROIZVOĐAČI SADRŽAJA. I ONI ŽELE DA SE NJIHOV MONITOR UNAPREĐUJE.

PRAVI ZAKRIVLJENI ULTRAŠIROKI EKRAN FORMATA 21:9

34UC87M monitor ima zakrivljeni, ultraširoki QHD ekran sa rezolucijom od 3440x1440. To znači da je ekran monitora 2,4 puta veći nego ekran sa dijagonalom od 27 inča. Osim toga, okvir monitora više neće smetati u centru u slučaju korišćenja višemonitorskog sistema. Audio editori mogu da imaju znatno širu sekvencu i više track deckova u svom Protoolsu radi dobijanja sveobuhvatnije slike za svoju muziku, dok video editori mogu da štede vreme koje su trošili za preskakanje unapred i nazad između sekvenci, npr. u programu PremierPro. Ultraširoki ekran omogućava, između ostalog, korišćenje više grafičkih sredstava, prikazivanje umanjenih sličica i otvaranje veb sajtova istovremeno. Zakrivljeni IPS panel sa širokim uglom gledanja od 178 stepeni omogućava uživanje u oštrim, kristalno jasnim i detaljnim slikama. 34UC87M monitor sa zakrivljenim IPS panelom omogućava posmatranje celog 34" ekrana. Na kraju, ali ne i najmanje važno, estetski elegantan dizajn 34UC87M monitora može da dâ izvanredan izgled svakoj radnoj stanici, odnosno kućnom okruženju za zabavu.

PRAVI ZAKRIVLJENI ULTRAŠIROKI EKRAN FORMATA 21:9

OČARAVAJUĆA PALETA BOJA 34UC87M MONITORA ZASENJUJE OČI ŽIVOPISNIM BOJAMA

O kvalitetu ekrana 34UC87M monitora "pričaju bajke", i to nije slučajno. Svetski poznati instituti za sertifikaciju koji su testirali ultraširoki LG 34UC87M monitor sa ekranom formata 21:9 i dijagonale 34 inča, izrazili su svoje zadovoljstvo. Bezbednosni sertifikat izdat od strane Intertek, validacija IPS ekrana od strane UL za reprodukciju boja, širok ugao gledanja i tačnost boja svedoče o izvanrednom kvalitetu i pouzdanosti monitora. Valja spomenuti još i brojna stručna priznanja koja su ultraširoki ekrani formata 21:9 firme LG dobili od strane prestižnih stručnih organizacija, i koja takođe svedoče o vrhunskom kvalitetu tih ekrana. Magazin "Photograph Monthly" je u svom oktobarskom broju objavio članak u kome je naveo podatak da je IPS ekran kompanije LG dobio 26 nagrada od najznačajnijih stručnih organizacija.
Fantastične sposobnosti ekrana ne dokazuju samo priznanja. Brojke i podaci govore sami. Vrhunska IPS tehnologija kompanije LG je nenadmašna iz aspekta kapaciteta ekrana za održavanje boja i jasnoće slika, uz neverovatno širok ugao gledanja. Najnovija testiranja VA i IPS panela za promenu boje izvršena od strane Interteka pokazala su da su promene boja IPS panela manje nego promene boja VA panela (u svim opsezima boja iznad standarda). Moguće je pojavljivanje novih proizvoda, ali zakrivljeni, ultraširoki 34UC87M monitor je i dalje daleko ispred svih.

OČARAVAJUĆA PALETA BOJA 34UC87M MONITORA ZASENJUJE OČI ŽIVOPISNIM BOJAMA

DA LI KORISNIK MACA MOŽE UOPŠTE ZAMISLITI MONITOR BEZ THUNDERBOLTA?

Profesionalci koji rade sa Macom često su suočeni sa grafički zahtevnim zadacima, i koriste razne uređaje koje su optimizirane za Mac. Mac kompatibilan 34UC87M monitor je jedini monitor sa zakrivljenim ekranom formata 21:9 i dijagonale 34" koji ima dva Thunderbolt 2 porta. Više nisu potrebna komplikovana rešenja za priključivanje. Eksterni uređaj za skladištenje, skener, Mac Pro spojeni u lancu omogućavaju prenos podataka sa brzinom od 20 Gb u sekundi (četiri puta veća brzina nego kod USB 3.0). U slučaju korišćenja 34UC87M monitora nema kašnjenja u prenosu podataka, a to je najvažniji zahtev u vezi sa radnim stanicama. 34UC87M monitor ima nekoliko različitih rešenja za povezivanje uređaja - ima dva HDMI porta, jedan displej port, dva USB 3.0 porta i jedan USB Up port. Kao inovativni čvor za spajanje, 34UC87M monitor omogućava jednostavno formiranje sistema čiji su svi delovi na dohvatu ruke.
* Za spajanje sa Macom, Thunderbolt, HDMI-HDMI kabl, Mini DP-DP kabl može biti potrebno.
* Thunderbolt-Ethernet adapter omogućava povezivanje sa Ethernet mrežama velike brzine preko Thunderbolt porta 34UC87M monitora.
* Thunderbolt je kompatibilan i sa Macom i sa Windowsom.

DA LI KORISNIK MACA MOŽE UOPŠTE ZAMISLITI MONITOR BEZ THUNDERBOLTA?

MOGUĆNOST JEDNOSTAVNOG MONTIRANJA NA ZID SA VESA KOMPATIBILNIM REŠENJEM

Prilikom montiranja na zid, VESA kompatibilnu zidnu konzolu (100 mm x 100 mm) 34UC87M monitora omogućava profesionalnim korisnicima da izaberu najbolje mesto, odnosno najpovoljnije ugao nagiba monitora, i iskorišćavaju raspoloživog prostora na najcelishodniji način. Zidna konzola opremljena montažnim držačem daje mogućnost pozicioniranja monitora dalje od zida, odnosno podešavanja položaja monitora u horizontalnom i vertikalnom smeru. Montaža 34UC87M monitora na zid pomoću zidne konzole i montažnog držača je jednostavna, a monitor montiran na zid iznenađujuće dobro se uklapa u radno okruženje, poboljšavajući radne uslove i povećavajući efikasnost rada.
* Montažni držač treba posebno naručiti.

MOGUĆNOST JEDNOSTAVNOG MONTIRANJA NA ZID SA VESA KOMPATIBILNIM REŠENJEM

MOGUĆNOST PODEŠAVANJA POSTOLJA PO VISINI I NAGIBU RADI KOMFORA KORISNIKA PRILIKOM GLEDANJA

Inovativne funkcije postolja LG monitora omogućavaju podešavanje položaja monitora po visini i po nagibu, a kod sistema izgrađenih od više monitora postoji mogućnost podešavanja položaja u vertikalnom smeru, čak i kod monitora u gornjem položaju. Ova fleksibilnost LG monitora formata 21:9 pruža mogućnost za optimiziranje rada sa sistemima od više monitora.

MOGUĆNOST PODEŠAVANJA POSTOLJA PO VISINI I NAGIBU RADI KOMFORA KORISNIKA PRILIKOM GLEDANJA

MOŽETE BITI MIRNI, NEĆEMO DOZVOLITI DA SE IZGUBITE NA VELIKOJ POVRŠINI ULTRAŠIROKOG EKRANA.

Ispred ultraširokog ekrana 34UC87M monitora možemo da se osećamo nelagodno kad bacimo pogled na njegovu veliku, "beskonačnu" površinu. Međutim, samo nekoliko klikova, i funkcija deljenja ekrana na praktičan način deli ekran monitora na prilagodljive podekrane. Nema više preklapanja prozora, nema više nagomilavanja raznih aplikacija upotrebljenih za rešavanje različitih zadataka. Zamislite da se jednom zauvek oslobodite problema preklapanja prozora u toku istovremenog rada sa više programa. Možete na primer da tražite slike na internetu, da obradite i retuširate te slike u Photoshop programu, zatim možete da ih prebacite u PowerPoint, i sve ovo kada su svi prozori istovremeno otvoreni, jer ima dovoljno prostora za sve prozore koji su vam potrebni.

MOŽETE BITI MIRNI, NEĆEMO DOZVOLITI DA SE IZGUBITE NA VELIKOJ POVRŠINI ULTRAŠIROKOG EKRANA.

DVA RAZLIČITA UREĐAJA UBUDUĆE VAS NEĆE PRIMORATI DA KORISTITE DVA MONITORA. FUNKCIJE DUAL LINK UP I DUAL CONTROLLER REŠAVAJU PROBLEM.

Ukoliko ste u situaciji da morate raditi, recimo, na personalnom računaru i na Macu istovremeno, stalna i napregnuta pažnja a posebno fizički umor zbog guranja stolice levo-desno mogu biti zaista neprijatni. Međutim, ne treba da padate u očajanje. 34UC87M monitor ima efikasnu Dual Link-up funkciju, koja omogućava da dva uređaja bude istovremeno spojena sa monitorom u prostornoj razmeri 1:1, i da ekran bude podeljen na dva dela za dva različita inputa. Dakle, u slučaju potrebe, možete prikazati dva različita "sveta" na zakrivljenom, ultraširokom ekranu 34UC87M monitora. I ne samo da ta dva uređaja mogu biti spojena sa istim monitorom, moguće je sadržaj sa jednog uređaja prebaciti na drugi. Dual Controller funkcija (softver) omogućava prenos dokumenata bez pomoći posebnog uređaja za prenos podataka.
* Dual Controller softver biće raspoloživ u martu 2015, i treba ga aktivirati u Product Support meniju.
* Dual Controller funkcioniše kad su dva uređaja (npr. personalni računar i Mac Pro®) spojena na 34UC87M monitor dele istu mrežu.

DVA RAZLIČITA UREĐAJA UBUDUĆE VAS NEĆE PRIMORATI DA KORISTITE DVA MONITORA. FUNKCIJE DUAL LINK UP I DUAL CONTROLLER REŠAVAJU PROBLEM.

USAVRŠENA VERZIJA SA SVOJIM ENERGIČNIM, SNAŽNIM ZVUKOM I "LUDO" VELIKIM UGLOM GLEDANJA JE OPASNA JER PRETI ... ZAVISNOŠĆU.

Da bi doživljaj igranja igrica ili gledanja dobrih filmova bio potpun, potrebno je oštra, verodostojna slika i čist, visokokvalitetan zvuk, potrebno je da slike na ekranu doživljavamo kao stvarnost. A upravo to je slučaj kada gledamo slike na ekranu 34UC87M monitora. Kombinujući zakrivljeni, ultraširoki ekran, kao i bogate duboke i kristalno čiste visoke glasove proizvedene MAXXAUDIO tehnologijom, 34UC87M monitor firme LG pruža kvalitet o kojem drugi mogu samo da sanjaju. Opremljen sa dva unutrašnja zvučnika snage po 7W i MAXXAUDIO tehnologijom, LG 34UC87M monitor pruža audio efekat koji je isti kao bioskopski okružujući zvuk. Dakle, sa MAXXAUDIO tehnologijom i ekranom formata 21:9 imaćemo fantastičan, jedinstven doživljaj igranja igrica. Jer kakva bi trka bila, ako ne bismo mogli da uđemo u auto.

USAVRŠENA VERZIJA SA SVOJIM ENERGIČNIM, SNAŽNIM ZVUKOM I "LUDO" VELIKIM UGLOM GLEDANJA JE OPASNA JER PRETI ... ZAVISNOŠĆU.

DA LI STE ZNALI DA SU VRHUNSKE IGRICE STVARNO PREŠLE NA 21:9 EKRAN?

Sve veći broj strastvenih igrača, ljubitelja igrica prelazi na 21:9 ekran, odnosno koristi mogućnosti koje ovaj ekran pruža za njihov virtuelni adrenalin. Većina njih je izjavila da je ekran formata 21:9 predstavlja bolji, realniji i uzbudljiviji prostor za vidno polje igrača. Međutim, još nedavno je upravo industrija proizvodnje igrica imala veću brigu: postoji li dovoljan broj igrica za igranje na 21:9 ekranu? Pa, proizvođači igrica su u poslednje vreme povećali proizvodnju igrica za 21:9 ekran. Pogledajte samo nazive igrica na spisku. To nisu neke prosečne igrice, to su najtraženije i najpopularnije igrice na svetu.

DA LI STE ZNALI DA SU VRHUNSKE IGRICE STVARNO PREŠLE NA 21:9 EKRAN?

ZAHVALJUJUĆI FUNKCIJI "BEZ TREPERENJA" (FLICKER SAFE) MOŽETE DA IGRATE IGRICE DOKLE GOD ŽELITE.

Kompanija LG primetila je da neki igrači koji igraju igrice na 34UC87M monitoru, često ostaju ispred monitora duže nego ranije, provode više vremena u virtuelnim trkama ili bitkama. LG smatra da komfor očiju igrača, koji satima gledaju u monitor, predstavlja jedan od njenih najvažnijih zadataka. Zbog toga je 34UC87M monitor vrlo strogo testiran da bi funkcija Flicker Safe (bez treperenja) bila uvek uključena (funkcija Flicker Safe (bez treperenja) je stalno uključena, da bi nivo treperenja svela gotovo na nulu).

ZAHVALJUJUĆI FUNKCIJI "BEZ TREPERENJA" (FLICKER SAFE) MOŽETE DA IGRATE IGRICE DOKLE GOD ŽELITE.

LG, JEDAN KORAK ISPRED NAJINOVATNIJIH

LG, JEDAN KORAK ISPRED NAJINOVATNIJIH
LG 21:9 ULTRAŠIROKI MONITOR. NA ČELU U KATEGORIJI MONITORA.

LG 21:9 ULTRAŠIROKI MONITOR. NA ČELU U KATEGORIJI MONITORA.

LG Electronics je Globalno najprodavaniji broj 1 brend 21:9 Monitora već devet vezanih kvartala od 2013 Q1 do 2015 Q1.

Izvor: IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker, 1Q2015.

Opšte karakteristike
Vrsta monitora IPS monitor
Ploča
Veličina (inča) 34
Vrsta ploče IPS
Format ekrana 21:9
Rezolucija 3440x1440
Osvetljenost 300cd/㎡
Odnos kontrasta (DFC) Mega
Vreme odziva 14ms
Ugao gledanja (CR≥10) R/L 178 (Typ.), U/D178 (Typ.)
Boje na ekranu 10bits
Završna obrada ekrana Bez sjaja
Priključnica ulazna/izlazna
Ulazni signal - D-Sub Ne
Ulazni signal - DVI-D (sa HDCP-om) Ne
HDMI Da (2)
DisplayPort Da
Thunderbolt Da (2)
Audio izlaz - Izlaz za slušalice Da
Kompozitni video ulaz/izlaz Ne
S-Video Ne
Komponentni Ne
SCART Ne
PC audio ulaz Ne
Optički izlaz Ne
Zvučnik
Ugrađeni zvučnik 7W x 2
Ostalo MaxxAudio
Snaga
Ulaz/Izlaz - Tip/Ulaz Adapter/100~240V
Potrošnja - Normalna - uklj. (tipično) 80W
Potrošnja - Ekonomični režim /Sleep režim (maks.) 1,2W
Potrošnja - Jedn. str. isklj. (maks.) 0,5W
Frekvencija (H/V)
D-sub Ne
DVI-D Ne
HDMI 30kHz~90kHz / 56Hz~61Hz
DisplayPort 30kHz~90kHz / 56Hz~61Hz
Thunderbolt 30~90kHz / 56~61Hz
Karakteristike
USB Up 1
USB port 2
sRGB Da
DDC/CI Da
HDCP Da
Plug & Play Da
PIP / Intelligent Auto Ne
Režim za čitanje Da
Bez treperenja Da
SIX Axis Control Da
H/W Calibration (True Color Finder) Ne
Postolje
Odvojivo podnožje Da
Podešavanje nagiba (ugla) Da (-5º~15º)
Zakretanje (podešavanje ugla) Ne
Visina 140mm
Rotiranje Ne
Okretanje Ne
Dimenzije (ŠxDxV mm)
Komplet (sa postoljem) 830,5 x 241,4 x 460,8 (600,8)
Komplet (bez postolja) 830,5 x 79,8 x 370,3
Dimenzije prilikom isporuke 904 x 162 x 513
Montiranje na zid Da
VESA veličina 100x100
Težina (kg)
Komplet (sa postoljem) 10kg
Komplet (bez postolja) 8kg
Težina prilikom isporuke 13kg
Standardna
UL(cUL) Da
TUV-GS TUV-Type
SEMKO Ne
FCC-B, CE Da
ISO13406-2 Ne
EPA Da
ErP Da
Windows sertifikat Windows 8
USB 3.0 Da
Ostalo Thunderbolt
Dodatni pribor
Materijal za pakovanje EPS
Vrsta štampanja kutije Offset
Kabl za napajanje Da
D-Sub Ne
DVI-D Ne
HDMI Da
PC Audio Ne
RCA 3Line Ne
RCA 5Line Ne

Šta govore ljudi

Još uvek nema komentara stručnjaka za ovaj proizvod.

PITANJA? DOZVOLITE DA VAM POMOGNEMO

Jednostavno izaberite opciju podrške sa sledećih ikona: