Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

ASORTIMAN NOVIH LG ULTRA MONITORA NA CES 2019

  • Updated
  • 2018 12. 24


Beograd, 24
. decembar 2018. godine – Na CES sajmu koji se narednog meseca održava u Las Vegasu, LG Electronics (LG) će predstaviti svoje najnovije „Ultra” monitore među kojima se ističu  UltraWide kojeg odlikuje izuzetna produktivnost i UltraGear za unapređeni gejming.

 

U skladu sa svojom reputacijom vodećeg inovatora u kategoriji UltraWide monitora (format prikaza slike 21:9 i veći), impresivna površina novog LG monitora dijagonale 49 inča (model 49WL95) dizajnirana je sa namerom da se poveća produktivnost prilikom svakog zadatka, dok LG-jev najnoviji UltraGear Gaming Monitor (model 38GL950G) spaja izuzetan kvalitet slike i munjevitu brzinu kako bi se postigao sveobuhvatni doživljaj.

 

2019 LG UltraWide Monitor

 Najnoviji UltraWide monitor kompanije LG odlikuje veliki zakrivljen ekran formata 32:9 koji pruža izuzetan kvalitet slike. Zahvaljujući svojoj bioskopskoj veličini, LG 49WL95 predstavlja visokokvalitetno rešenje koje zamenjuje nezgrapnu postavku više ekrana. Dodatni prostor koji pruža njegov ekran od 49 inča i neverovatan format prikaza slike čine LG UltraWide savršenim za istovremeno obavljanje više zadataka. Impresivan broj piksela od 5120 x 1440 (ekvivalentan broju piksela na dva Quad High Definition monitora od 27 inča koji stoje jedan pored drugog) i 108 piksela po inču (PPI) obezbeđuje optimalnu jasnoću slike, omogućava lakše čitanje dokumenata i lakše editovanje fotografija i video zapisa.

 

Novi LG UltraWide monitor predstavlja pravi instrument za unapređenje produktivnosti. Pogodan za svaku vrstu posla, ovaj monitor savršeno odgovara ljudima koji rade u sektoru finansija, IT-ja, dizajna i arhitekture, gde su neophodni preciznost i kvalitet prikaza. Koristeći LG-jevu IPS tehnologiju koja je najbolja u klasi, ovaj monitor pruža zadivljujuće preciznu reprodukciju boja koja pokriva 99 odsto prostora boja. Sa podrškom za HDR10, ovaj monitor bez problema prikazuje video igre i snimke koje koriste HDR.

 

Kako bi u najvećoj meri iskoristio neverovatan prostor koji pruža ekran, LG UltraWide monitor poseduje Picture-by-Picture mod za uporedno prikazivanje sadržaja iz više izvora i istovremeni rad sa više aplikacija. Dual Controller Software omogućava vezu sa više uređaja koji svi mogu da se kontrolišu putem jedne tastature i miša, radeći nesmetano sa PBP u cilju unapređenja toka posla i povećanja efikasnosti. Uz pomoć USB Type-C portova, korisnici mogu istovremeno da prenose podatke i pune uređaje – čak i laptopove. Atraktivno zakrivljen displej monitora povećava utisak gledaoca pri gledanju filmova i sličnog sadržaja, dok čist, minimalistički dizajn i tanko metalno postolje ostavljaju utisak savršene elegancije.

 

2019 LG UltraGear Gaming monitor

 LG na sajmu CES predstavlja i svoj novi Nano IPS UltraGear monitor za gejmere, sa podrškom za NVIDIA G-SYNC i frekvencijom osvežavanja slike od 144Hz u cilju brzog i glatkog gejminga bez cepanja slike. Živopisne slike sa neverovatnom bojom su standardne na rezoluciji monitora od 3840 x 1600, pokrića od 98 odsto lestvice boja DCI-P3. UltraGear monitor je dizajniran kako bi gejmeri uronili u format prikaza slike formata 21:9, uz zakrivljeni ekran i dizajn koji je praktično bez ivica. Sferno osvetljenje, osmišljeno radi stvaranja najboljeg mogućeg iskustva igre, pruža do šest različitih podešavanja boja koje potiču iz poleđine monitora i mogu da se prilagode raspoloženju gejmera, istovremeno smanjujući zamor očiju.

 

LG redovno na tržištu predstavlja napredne monitore, koji poseduju funkcije posebno osmišljene za različite segmente potrošača”, izjavio je Jang Ik-hwan, rukovodilac LG-jevog IT sektora kompanije Home Entertainment. „S obzirom na to da postoji širok izbor modela koji se fokusiraju na produktivnost, kvalitet slike i vrhunski gejming, sve više potrošača vidi LG kao lidera u inovacijama kada je reč o monitorima”.

 

Posetiocima sajma CES 2019 preporučuje se da od 8. do 11. januara posete štand #11100 Kongresnog centra Las Vegas kako bi izbliza pogledali najnovije napredne LG monitore.

 

Specifikacije:

 

49WL95C

38GL950G

Format prikaza slike

32:9 zakrivljeni UltraWide od 49 inča

21:9 zakrivljeni UltraWide od 38 inča

Rezolucija

Dual QHD (5120 x 1440)

WQHD+ (3840 x 1600)

Osvetljenje

350 nitova (tipično)

450 nitova (tipično)

Lestvica boja

sRGB 99 odsto (tipično)

DCI-P3 98 odsto (tipično)

Interfejs

USB-C x 1, HDMI x 2,

DP x 1, USB3.0 (4 dole)

HDMI x 1, DP x 1,

USB 3.0 (1 gore / 2 dole)

Punjenje

85 vati (putem USB-C porta)

-

Karakteristika

PBP (najviše 3), senzor ambijentalnog osvetljenja,
kalibracija boja, dualni kontroler S/W, kontrola na ekranu S/W

144Hz, NVIDIA G-SYNC, sferno osvetljenje, mod DAS,
funkcija Black Stabilizer, nišan, GUI pogodan za gejmere

Zvuk

10W x 2Ch (sa bogatim basom)

Nema (izlaz za slušalice)

Postolje HAS

Nagib (-5~15º)

Visina (110mm)

Rotiranje (-5~15º)

Nagib (-5~15°)

Visina (110㎜)

Ostalo

Unapređene boje

 

 

 # # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.