Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Bon-Joon Koo imenovan za novog direktora kompanije LG Electronics

  • Updated
  • 2011 03. 23

Bord direktora kompanije LG Electronics zvanično je imenovao novog izvršnog direktora i potpredsednika kompanije

Beograd, 23. mart 2011. – LG Electronics (LG) objavio je danas da će Bon-Joon Koo preuzeti funkciju glavnog izvršnog direktora (CEO) kompanije LG Electronics, a uz to će zadržati i potpredsedničku funkciju u ovoj kompaniji.

Odluku o imenovanju bord direktora je doneo na sastanku održanom 18. marta u centrali kompanije LG u Seulu. Ranije tog dana, Koo je bio i zvanično imenovan za unutrašnjeg direktora na devetoj generalnoj skupštini akcionara kompanije LG.

Takođe, na sastanku akcionara, Yu-sig Kang, zamenik predsedavajućeg LG korporacije, i Do-hyun Jung, izvršni finansijski direktor i izvršni potpredsednik, reizabrani su na postojeće pozicije neizvršnog direktora i unutrašnjeg direktora. Korporacija LG i dalje ima sedam članova borda direktora, uključujući četiri spoljna direktora – In-ki Joo, Kyu-min Lee, Sang-hee i Chong-nam Chu.

Pored odluke o novim imenovanjima, skupština akcionara je usvojila odluku o izmeni poslovnih ciljeva, i uključivanju aktivnosti koje se odnose na uštedu energije i očuvanje životne sredine u osnivačke akte kompanije. Ove aktivnosti podrazumevaju istraživanja i inicijative u cilju povećanja energetske efikasnosti, kao i izgradnju objekata dizajniranih da spreče zagađenje životne sredine.

Takođe, doneta je odluka da se za narednu godinu zadrži postojeći limit za plate direktora od 4.5 milijardi južnokorejskih vona (4 miliona američkih dolara). Odobrene su i isplate dividende u iznosu od 200 južnokorejskih vona za posedovanje obične akcije, kao i 250 južnokorejskih vona po akciji za vlasnike preferencijalnih akcija.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.