Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Borite se protiv alergije uz pomoć LG klima uređaja

Klima uređaj koje proizvodi kompanija LG poseduju filtere koji sakupljaju i uništavaju alergene

Beograd, 7. septembar 2012. – Alergija je jedno od najrasprostranjenih oboljenja današnjice. U našoj klimatskoj zoni, u proleće, najčešći alergeni su polen breze, topole, vrbe, bresta, zove, leske i dr. Ovo je samo početak tegoba za pacijente sa respiratornim alergijama, jer nas u kasno proleće i leto očekuje cvetanje trava, a krajem leta i početkom jeseni cvetanje korova. Napolju, gotovo je nemoguće zaštiti se od velikog broja alergena koji lete vazduhom. Sa druge strane, u našim domovima možemo se zaštititi od čestica koje izazivaju alergijske reakcije. Malo je poznato da je najnovija generacija klima uređaja kompanije LG Electronics, podjednako pogodnih i za hlađenje i za grejanje, opremljena antialergijskim i antivirusnim filterima. Zahvaljujući ovim specijalnim filterima, možemo stvoriti sigurnije i prijatnije okruženje za našu porodicu.

U slučaju alergija, najveći problem je izazvan takozvanim inhalativnim alergenima, koje unosimo kroz disajne puteve. Više od 500 miliona ljudi u svetu pate od alergija na polen i one se svrstavaju u red najčešćih zdravstvenih tegoba modernog sveta. Ambrozija je jedna od najopasnijih alergenih biljaka na svetu. Raste kao korov na zapuštenim mestima, a koncentracija polena ambrozije u vazduhu je najveća leti i to u periodu avgust - septembar zbog visokih temperatura, male količine padavina i zagađenog vazduha. Polen ambrozije unosi se preko disajnih puteva. Zbog specifičnog hemijskog sastava i okruglog oblika sa šiljcima, polenova zrna ambrozije smatraju se najčešćim izazivačem polenske kijavice (oko 50%). Srbija (naročito Vojvodina i centralna Srbija) se nalazi usred "crvene zone", odnosno ima najvišu koncentraciju ambrozijinog polena na kontinentu, uz Mađarsku, deo Rumunije i Hrvatske. Petnaest miliona biljaka ambrozije registrovano je u užem području Beograda, a prema nezvaničnim podacima, procenjuje se da je oko 70.000 stanovnika glavnog grada alergično na polen ove biljke. Kao mere prevencije, često se savetuje izbegavanje kontakta s alergenom, izbegavanje provetravanja, boravka u prirodi i druge mere opreza koje nismo uvek u mogućnosti da ostvarimo.

Napolju, gotovo je nemoguće da se zaštitimo. U našim domovima, sa druge strane sa lakoćom možemo eliminisati neugodne simptome. Upravo ovde klima uređaji imaju presudnu ulogu. Vremena u kojima su ovi uređaji služili samo za hlađenje ili grejanje su davno prošla, jer LG klime i prečišćavaju vazduh, a zahvaljujući antialergijskim filterima vazduh u prostoriji se brzo pročisti od svih polenskih čestica. Poslednja generacija klima uređaja kompanije LG opremljena je najnovijom tehnologijom Plasmaster, koja u velikoj meri poboljšava prečišćavanje vazduha. Koristeći ovu tehnologiju sterilisan je i vazduh koji se kreće kroz sam klima uređaj, ali i vazduh koji se nalazi oko njega. Inovativni honeycomb vazdušni filteri, odnosno filteri koji ne izazivaju alergije i viruse i filter za miris, poboljšavaju prečišćavanje vazduha, eliminišući razne viruse. Ova tehnologija prepoznata je i od strane Britanske fondacije za alergije, kao i japanskog Instituta Kitasato. Obe institucije, ekperimentalnim putem, dokazale su da klima uređaji sa ovom tehnologijom u manje od 24 sata unište 99,9% H1N1 virusa.

LG uređaji opremljeni antialergijskim i antivirusnim filterima su Athena Inverter V, ArtCool Inverter V and Deluxe Inverter V.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.