Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

ČLANOVI UPRAVE KOMPANIJE LG OTVARAJU OVOGODIŠNJI IFA SAJAM

  • Updated
  • 2018 06. 21

 

Beograd, 21. jun 2018. godine – Izvršni direktor kompanije LG Electronics (LG) Jo Seong-Jin i tehnološki direktor kompanije Dr I.P. Park održaće zajednički uvodni govor na otvaranju ovogodišnjeg IFA sajma kako bi posetiocima predstavili viziju razvoja LG ThinQ tehnologije veštačke inteligencije. Obraćanje članova uprave LG-ja, pod naslovom „Misli Mudro, Budi Slobodan: Živi Slobodno uz veštačku inteligenciju“ biće održano u petak, 31. avgusta, u hali 26b Berlinskog sajma.

 

Izvršni direktor kompanije (CEO) Jo Seong-Jin pružiće uvid u to kako će LG strategija veštačke inteligencije unaprediti život potrošača zahvaljujući jedinstvenoj filozofiji koja podrazumeva otvorenu platformu, otvoreno partnerstvo i otvorenu povezanost. Dr Park će pokazati kako ova tehnologija oživljava u svakodnevnim proizvodima poput frižidera, televizora i mašina za pranje veša, kao i na koji način integrisanje veštačke inteligencije koristi potrošačima pružajući im veću kontrolu i jednostavnije korišćenje

 

„Uloga govornika na otvaranju IFA sajma pruža rukovodiocima kompanija priliku da globalno prošire svoje inovativne ideje i strategije,” izjavio je Jens Heithecker, izvršni potpredsednik kompanije Messe Berlin Group i izvršni direktor IFA sajma. „LG je bio i nastavlja da bude globalni igrač u oblasti veštačke inteligencije, zbog čega smo izuzetno počastvovani što će gospodin Jo i Dr Park biti autori uvodnog govora na IFA sajmu ovog avgusta.”

 

Gospodin Jo Seong-Jin, veteran u kompaniji LG, od početka je imao veru u benefite koje veštačka inteligencija donosi potrošačkom tržištu u sferi kućnih aparata. Gradeći karijeru na liderskim pozicijama u ovom segmentu, gospodin Jo je uvideo da su aparati koji su povezani sa „kućnim poslovima” segment zreo za inovacije. Upravo on je zaslužan za prvu komercijalizaciju Direct Drive (DD) motora, što je rezultiralo liderskom pozicijom kompanije LG u kategoriji mašina za pranje veša širom sveta. Kao rukovodilac poslovne jedinice, odgovoran za segment kućnih aparata, gospodin Jo je ulagao u istraživanje i razvoj kako bi poboljšao portfolio kompanije LG, a ovu praksu nastavio je i kao potpredsednik i izvršni direktor.

 

Najveći prioritet Dr Parka, kao tehnološkog direktora kompanije LG, jeste transformacija poslovanja kompanije sa fokusom na veštačku inteligenciju kao svoj prioritet i centar budućeg razvoja. Ključni deo ove strategije podrazumeva i spremnost za otvoreno partnerstvo kako u zemlji tako i u inostranstvu, u skladu sa LG strategijom otvorenosti.

 

LG je razvio ThinQ krajem 2017. godine kako bi identifikovao sve svoje proizvode i usluge koje koriste veštačku inteligenciju. LG ThinQ proizvodi i usluge imaju mogućnost deep learning-a i komuniciraju međusobno, koristeći različite tehnologije veštačke inteligencije, kako od drugih partnera, tako i sopstvenu LG DeepThinQ tehnologiju. Pre godinu dana LG je najavio otvaranje laboratorije za veštačku inteligenciju u Seulu kako bi okupio sva AI istraživanja u tehnologijama zaključivanja i učenja na osnovu prepoznavanja glasa, videa i senzora, kao i detektora prostora i prisustva. LG laboratorija doprinela je razvoju prvog „pametnog“ klima uređaja na svetu, kao i inteligentnih frižidera, mašina za pranje veša i robotskih usisivača.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite.