Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Da li mislite da ste pametniji od vašeg smart uređaja?

Smart tehnologija – omiljeni izum dvadesetog veka, po mišljenju mnogih ljubitelja haj-tek naprava. Ukoliko ukucate „smart“ u vaš Google pretraživač, prvi rezultat koji će vam se prikazati vezan je za veštačku, a ne za ljudsku inteligenciju. Nema sumnje – počeli smo da živimo u naučno–fantastičnom filmu koji smo do skoro gledali prilično skeptično. Izgleda da živimo u svetu koji se razvija takvom brzinom, da ćemo uskoro morati da se zapitamo – da li se usuđujemo da se nadmudrujemo sa svojim pametnim uređajima? U redu, hajde da vidimo.

Usisavanje, omiljena kućna obaveza mnogih. Prosto jedva čekate vikend da biste počeli da čistite i brišete… zar ne? Zamislite kako čistite kuću širom otvorenih očiju, svojski se trudeći da ne propustite nijedan milimetar prostorije, savijajući se i pokušavajući da dosegnete svaki ćošak i ugao. Svaka čast na trudu, ali jedno pitanje - da li možete da napravite optimalne putanje čišćenja pedeset puta u sekundi, samo da biste se uverili da vam nijedna mrvica nije promakla? Hmm, tako smo i mislili… Dobrodošli u svet LG Hom Bot robota usisivača. Dugačke četkice smeštene sa bočne strane će očistiti svaki ugao, ćošak i ostale površine mnogo efektivnije od svog prethodnika, zaobljenog modela. On nudi sedam Smart Cleaning režima, od Zig-Zag za veće površine, sa većim brojem prepreka, do Smart Turbo režima rada, koji automatski prebacuje usisavanje na brzi režim, kada usivivač detektuje tepih ili podnu oblogu.

Zamislite da morate da skladištite hranu na terasi, jer joj je ponekad potrebna idealna temperatura. Meso koje stavite u frižider je malo promrzlo, mleko ima neki čudan miris, a povrće koje se skoro kupili, ne izgleda baš jestivo. Da li ste znali da tehnologija za kontrolu nivoa vlažnosti u LG SIDE-BY-SIDE frižiderima pomaže da se održi nivo vlage i produži svežina vaših namirnica? Digitalna kontrola temperature je dizajnirana tako da održi nivo vlažnosti i temperature, kako bi obezbedio da vaše namirnice ostanu sveže, mnogo duže nego ranije. Prilična pametnica, zar ne? Ovaj frižider takođe poseduje Glide-N-Serve™ široku fioku, koja će vam olakšati da efikasnije skladištite svu hranu, čiju svežinu želite da zadržite.

Petak, konačno! Vraćate se sa posla i jedva čekate da se sredite i izađete u klub u svojoj omiljenoj majici. Ali, ne, pa ona je prljava! A tako ste jako želeli da je obučete, jer se u njoj se osećate baš specijalno. Ne brinite, zato je tu smart tehnologija. Sada, zahvaljujući LG HomeChat aplikaciji, možete da razgovarate sa svojim kućnim uređajima. Ova usluga omogućava korisnicima novih LG mašina za pranje i sušenje veša, frižidera, klima uređaja ili usisivača da kontrolišu funkcije svojih kućnih uređaja jednostavnim slanjem poruke. Recite svojoj mašini da započne pranje veša, i dok stignete kući, on će vas čekati, savršeno čist.
Izgleda da su nas proizvođači malo razmazili, mada deluje da nam se to i dopada. Dakle, da li uzdizanje smart tehnologije zaista treba da nas dovede do pitanja da li su ovi uređaji pametniji od nas? Pre nego što odgovorite, ne zaboravite da je 1997. godine svetski šampion u šahu, Gari Kasparov, odigrao seriju mečeva sa superkompjuterom „Deep Blue”. Izgubio je. Da li se sada usuđujete da odgovorite?