Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Finansijski Rezultati za 2. kvartal 2013 godine

  • Updated
  • 2013 07. 24

Kompanija LG Electronics je danas objavila pozitivan neto prihod tokom drugog kvartala 2013. godine usled poboljšanog učinka u okviru većine poslovnih jedinica. Pored toga, kompanija LG Mobile Communications je u periodu između aprila i juna ove godine isporučila ukupno 12,1 milion smart telefona, što je za sada najveći broj isporučenih uređaja ove vrste u istoriji kompanije.

Prihodi u drugom kvartalu porasli su za 10,1 odsto na godišnjem nivou, iznoseći 15,23 triliona južnokorejskih vona (13,58 milijardi američkih dolara) usled povećane prodaje u okviru većine poslovnih jedinica kompanije LG. Operativni profit tokom drugog kvartala iznosio je 479 milijardi južnokorejskih vona (426,92 miliona američkih dolara), dok je neto profit od 156 milijardi (139,04 miliona američkih dolara) neznatno opao u odnosu na prošlu godinu, ali se i značajno povećao u poređenju sa prošlim kvartalom.

Što se tiče pojedinačnih poslovnih jedinica kompanije LG, finansijski rezultati izgledaju ovako:

    •  Kompanija LG Home Entertainment beleži prihod od 5,5 triliona južnokorejskih vona (4,91 milijardu američkih dolara) što predstavlja rast od 6,4 odsto u poređenju sa prošlim kvartalom. Takođe, operativni profit od 107 milijardi južnokorejskih vona (95.37 miliona američkih dolara) zabeležen je zahvaljujući povećanoj prodaji na tržištima u razvoju i uspešnom poslovnom modelu. S druge strane, zabeležen je pad u odnosu na isti period prošle godine, usled pojačane konkurencije i manje potražnje koja utiče na smanjenje cena uređaja. Uz nastavak slabe potražnje na globalnom nivou i jače konkurencije, kompanija LG očekuje bolje rezultate investirajući u tržište premijum OLED i Ultra HD televizora velikih formata u okviru tržišta u razvoju.

    •  Kompanija LG Mobile Communications je poboljšala poziciju tokom drugog kvartala ove godine beležeći prihode od 3,12 triliona južnokorejskih vona (2,78 milijardi američkih dolara) što predstavlja rast od 34,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Kompanija LG je tokom drugog kvartala isporučila 12,1 milion smart telefona, što predstavlja novi prodajni rekord na kvartalnom nivou. Operativni profit od 61 milijardu južnokorejskih vona (54,37 miliona američkih dolara) je takođe zabeležio pad u odnosu na prošli kvartal usled manje potražnje na korejskom tržištu, manje prosečne cene usled jače konkurencije, kao i povećano investiranje u marketing. Očekuje se da će prodaja modela poput serije L II i F namenjenih masovnom tržištu pospešiti prodaju, dok će premijum modeli iz serije G Pro i G2 poboljšati konkurentnost kompanije.

    •  Kompanija LG Home Appliance zabeležila je najveći kvartalni prihod u istoriji od 3,19 triliona južnokorejskih vona (2,84 milijardi američkih dolara) u drugom kvartalu ove godine, što čini rast od 10,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Povećanje prihoda dogodilo se usled poboljašane prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama i tržištima u razvoju poput Kine i Latinske Amerike. Operativni profit u drugom kvartalu zabeležio je rast na 121 milijardu južnokorejskih vona (107,84 miliona američkih dolara) u odnosu na prošli kvartal, iako je opao u odnosu na isti period prošle godine usled povećanih troškova istraživanja i razvoja. U predstojećem periodu, kompanija LG će se fokusirati na proširivanje game proizvoda, kao na proizvodnji različitih uređaja sa poboljšanom energetskom efikasnošću i još pristupačnijom cenom.

    •  Kompanija LG Air Conditioning and Energy Solutions zabeležila je rekordan rast prihoda od 1,73 triliona južnokorejskih vona (1,55 milijardi američkih dolara) tokom drugog kvartala, što predstavlja rast od 18,4 odsto u odnosu na drugi kvartal prošle godine, kao i rast od 42,5 odsto u odnosu na prvi kvartal 2013. godine. Operativni prihod od 171 milijardu južnokorejskih vona (152,41 milion američkih dolara) je takođe porastao u odnosu na prošlu godinu i prošlogodišnji kvartal, dok je operativna marža povećana na 9,9 odsto uglavnom zbog poboljšane raznovrsnosti proizvoda i poslovne strukture.