Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

HDR sadržaj na LG OLED televizorima

  • Updated
  • 2016 06. 03

Beograd, 03. jun 2016. – Kompanija LG Electronics (LG) je u saradnji sa medijskom kućom BBC (British Broadcasting Corporation) i satelitskim operaterom SES predstavila HDR (High Dinamic Range) tehnologiju emitovanja na devetoj konferenciji Dani industrije u Luksemburgu. Visoko kvalitetan HDR sadržaj je uživo emitovan satelitskim putem, na najnovijem LG OLED televizoru, koristeći kompatibilnu HLG (Hybrid log gamma) tehnologiju, koja povećava kontrast i reprodukciju boja na televizorima standardnog dinamičkog raspona.
 

HLG tehnologija je razvijena od strane BBC i NHK medijskih kuća, kako bi se omogućio kompatibilan prenos HDR sadržaja. Upotrebom jedinstvenog niza distribucije bitova, koji imaju opciju dekodiranja pomoću HDR prijemnika, kao i onih koji ne podržavaju HDR tehnologiju, HLG sistem ne zahteva proizvodnju meta podataka, što ga čini kompatibilnim sa postojećom infrastrukturom za emitovanje, čime se omogućava direktan prenos u televizijsku produkciju HDR sadržaja.
 

Fleksibilnost inovativne HDR HLG tehnologije čini ga odličnim izborom za emitovanje HDR sadržaja, dok novi HDR probni kanal satelitskog operatera SES omogućava partnerima iz industrije da testiraju niz različitih novih standarda za prikazivanje. Prikazan na LG OLED televizoru, HDR HLG sadržaj izgleda realnije, pruža veću dubinu, kao i najdublju crnu boju. Kao prvi televizor sa ravnim ekranom koji ima beskonačan kontrast i nema pozadinsko osvetljenje panela, LG OLED televizor pruža jedinstveno iskustvo prikazivanja HDR sadržaja, kao nijedan drugi uređaj.
 

„Kompanija LG je već decenijama u vrhu industrije televizora, naročito kada su inovacije u pitanju. Podržavamo napore naših partnera i trduimo se da zajedno sa njima pomognemo standardizaciju HDR tehnologije, kao i da učinimo naprednu tehnologiju prikazivanja sadržaja što dostupnijom”, izjavio je Wayne Park, izvršni potpredsednik i šef sektora za evropske operacije u kompaniji LG.
 

###
 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.