Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

IFA 2017: Put LG frižidera od jednostavnog kuhinjskog uređaja do visokotehnološkog proizvoda sa inovativnim funkcijama

  • Updated
  • 2017 08. 28

 

Beograd, 28.08.2017. godine — Inovacije u proizvodnji frižidera u poslednjih šezdeset godina transformisale su ovaj, nekada jednostavan, kuhinjski uređaj ograničene funkcionalnosti u visoko funkcionalan, ergonomičan i ekološki prihvatljiv proizvod koji naprednim karakteristikama transformiše sliku porodičnog života. Tehnološki razvoj doveo je do povećanja nivoa zahteva potrošača, pa se proizvođači kuhinjskih uređaja više nego ikad fokusiraju na rešenja koja povećavaju jednostavnost korišćenja i funkcionalnost uređaja.

 

Kompanija LG Electronics (LG) stekla je reputaciju kompanije koja se ne plaši da pomeri granice inovacija, predvidi i ispuni zahteve potrošača i pre nego što se pojave. U proteklim decenijama, posvećen rad na unapređenju karakteristika uređaja, rezultirao je brojnim proizvodima koji su postavili nove standarde na tržištu kuhinjskih uređaja, poput HomeBar i In-staView Door-in-Door™ frižidera sa linearnim inverterskim kompresorom koji povećava ukupnu energetsku efikasnost i performanse.

 

Prema istraživanjima kompanije LG Electronics, korisnici LG uređaja otvore svoje frižidere u proseku 79 puta dnevno.[1] Uprkos ovoj činjenici, 4 od 10 korisnika ima teškoće da upamti sadržaj frižidera, što često dovodi do bacanja pokvarene hrane.[2] Ovo je navelo kompaniju LG da 2010. godine kreira inovativni Door-in-Door™ sistem, koji olakšava skladištenje i omogućava uzimanje namirnica koje se često koriste bez otvaraja celih vrata i gubitka dragocenog hladnog vazduha. Četiri godine kasnije, LG je napravio korak dalje dodavanjem door-in-door pregrada sa leve i desne strane i predstavio prvi Dual Door-in-Door™ uređaj na svetu.

 

Vremenom se na vrhu liste prioriteta kompanije LG našla energetska efikasnost, a istraživači su otkrili da se između 50 i 120 kW električne energije svake godine uzalud utroši usled gubitka hladnog vazduha prilikom otvaranja vrata frižidera.[3] Imajući u vidu ove informacije, kompanija LG je 2016. godine razvila InstaView Door-in-Door™ uređaj koji omogućava članovima porodice da vide šta je u frižideru bez potrebe za otvaranjem vrata. Nakon što samo dva puta kucnete na LCD displej frižidera, koji zatim postaje providan, pred vama će se ukazati čitav njegov sadržaj.

 

Kada se pogleda istorija inovacija kompanije LG u segmentu kuhinjskih uređaja postavlja se pitanje: na koji način će LG ovoga puta iznenaditi porodice širom sveta?

 

[1] Na osnovu internog potrošačkog istraživanja.

[2] Na osnovu istraživanja koje je sprovela kompanija LG Electronics USA.

[3] Institut za prehrambene i poljoprivredne nauke Univerziteta Florida, http://vvv.goodhousekeeping.com/home/a19095/refrigerator-door-vastes-energi/

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.