Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Inovativna NFC tehnologija na novim modelima iz LG Optimus serije smart telefona

Na modelima Optimus L5, Optimus L7 i Optimus 4X HD dostupna je i tehnologija uz pomoć koje se podešavanja telefona mogu menjati jednim pokretom

Beograd, 12. jul 2012. – Kompanija LG Electronics je nastavila sa unapređivanjem svojih modela kroz uvođenje novih naprednih karakteristika, pa je na najnovijijem modelu Optimus L5 smart telefona dostupna inovativna NFC (Near Field Communication) tehnologija. Ova tehnologija koja u mnogome olakšava korišćenje mobilnih telefona, dostupna je i na modelima Optimus L7 i Optimus 4X HD.

Uz pomoć NFC tehnologije dovoljno je da smart telefonom samo dodirnete specijalnu nalepnicu, odnosno „NFC tag“, i na taj način izvršite automatsku promenu podešavanja. Korisnicima je omogućeno da sami kreiraju podešavanja telefona koja im najviše odgovaraju u datoj situaciji. Tako na primer, pri ulasku u kancelariju možete automatski aktivirati nečujni profil ili, dodirom specijalne nalepnice na tabli automobila, možete uključuti bluetooth i GPS opcije i povećati jačinu zvuka na telefonu.

Optimus L5 koristi najnoviji Ice Cream Sandwich Android operativni sistem, a veliki TFT ekran dijagonale 4 inča proizvodi jasne i prirodne boje. Korisnički interfejs Optimus 3.0 omogućava lakše korišćenje smart telefona, a kao jedna od novih funkcija koje se mogu naći na ovom modelu je i Quick MemoTM aplikacija, uz pomoć koje se objekti koji se nalaze u beleškama mogu direktno „deliti“ preko interneta. Na ovaj način, razmena podataka preko društvenih mreža, SMS ili e-mail poruka je znatno brža i ne zahteva korišćenje posebnih aplikacija.

Pored debljine manje od 10 milimetra, Optimus L5 poseduju moderni dizajn i niz inovativnih i korisnih karakteristika. Uz poslednju verziju Android operativnog sistema, ovaj model dolazi i sa procesorom brzine 800MHz, internom memorijom od 4 GB (koja se dalje može proširiti sa microSD karticom), kao i sa kamerom od 5 megapiksela.

Glavne karakteristike:

    •  Procesor: MSM7225A (Cortex A5 800MHz)
    •  Memorija: 4GB interna memorija / microSD kartica (do 32GB)
    •  Ekran: HVGA ekran dijagonale 4 inča
    •  Kamera: 5,0 MP AF sa LED blicom
    •  Оperativni sistem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    •  Baterija: 1,500mAh
    •  Dimenzije: 118,3 x 66,5 x 9.88 mm

Modeli Optimus L5 i Optimus L7, koji koriste NFC tehnologiju, dostupni su na tržištu Srbije u ponudi kompanije Vip mobile, dok domaći kupci u narednom periodu mogu da očekuju i dolazak neverovatnog Optimus 4X HD smart telefona.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.