Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

INOVATIVNE LG THERMA V TOPLOTNE PUMPE SA UNAPREĐENJIMA I ZA KORISNIKE I ZA OKRUŽENJE

  • Updated
  • 2018 09. 25


Beograd, 25.09.2018. godine
– Sve veći efekti klimatskih promena navode većinu zemalja da potraže alternativu fosilnim gorivima. Veliki korak u ovoj kampanji je sve veća popularnost električnih vozila (EV). Prema podacima koje je analizirao Bloomberg New Energy Finance, do 2040. godine EV će činiti oko 55 odsto ukupne svetske prodaje automobila i smanjiti potrošnju benzina i dizel goriva za sedam odsto. Očekuje se da će ovogodišnja prodaja električnih vozila dostići 1,1 miliona prodatih jedinica, a do 2025. godine će dostići 11 miliona. Do 2040. godine EV će činiti 55 procenata registrovanih novih automobila, a njihova proizvodnja od 60 miliona jedinica obuhvata 33 odsto globalnog tržišta automobila. U skladu sa ovim trendom, razvijene ekonomije poput SAD, Evrope, Japana i Kine ostvaruju strateški napredak u industriji električnih automobila.

I dok je zaštita životne sredine glavni faktor koji utiče na brz porast EV sektora i veliki potencijal, dotle su i vrhunske performanse vožnje i pogodnosti takođe glavne prodajne tačke ekološke tehnologije. Razvoj ekoloških i izvanrednih performansi sa posebnom usmerenošću ka korisnicima koji idu u korak s vremenom, osnovni je motiv i HVAC (grejanje, ventilacija i klimatizacija) industrije.

 

Obe industrije, i EV i HVAC su ekološki savesne. Oni koji biraju električna vozila pomažu u smanjenju zagađenja vazduha od emisije izduvnih gasova. Dodatno, smanjenje te vrste zagađenja i dodatna ušteda energije može se postići zamenom postojećeg sistema kućnog grejanja najnovijim LG modelom iz THERMA V monoblok linije koja poseduje inovativno ekološko rashladno sredstvo R32. LG THERMA V je sistem toplotne vazduh-voda pumpe koji nudi izuzetno praktična i efikasna rešenja za grejanje, hlađenje i toplu vodu. Apsorpcija prirodne energije uređaja iz spoljašnjeg vazduha troši manje energije od konvencionalnih sistema grejanja. Izvanredna karakteristika ovog modela je njegova niža emisija CO2 u poređenju sa prethodnim modelima.

 

Još jedna zajednička karakteristika EV i HVAC industrije su superiorne performanse njihovih proizvoda u odnosu na konkurente. Vozila koja koriste motor sa unutrašnjim sagorevanjem zahtevaju mnogo obrtaja kako bi postigli maksimalni obrtni momenat, ali EV dobijaju najveći deo obrtnog momenta sa stajališta, čime je njihovo ubrzanje superiornije od automobila na gas. Na sličan način, monoblok THERMA V R32 pokazuje kako sistem grejanja može brzo dostići željeni nivo temperature. Koristeći LG revolucionarni scroll kompresor sa opsegom rada od 10-135 Hz, kompresor povećava efikasnost kod delimičnog opterećenja i time poboljšava njegovu sposobnost da brzo postigne željenu temperaturu. Osim toga, model može da se koristi čak i pri temperaturi od minus 25°C i može da proizvede temperature izlazne vode do 65°C.

 

Zvučna performansa ovog novog modela je očigledna i kroz primanje 4.45 sezonskog koeficijenta performansi (SCOP) u operacijama grejanja i rejtinga „A +++” u regulaciji energetskog označavanja ErP.

 

Treća zajednička karakteristika obe industrije su dodatne pogodnosti. Kada je u pitanju vožnja, električna vozila su brza i fleksibilna i imaju glatko ubrzanje. Ovi kvaliteti, kao i niži vozni šum, smanjuju umor vozača. U HVAC sektoru, THERMA V R32 monoblok nudi neuporedive pogodnosti tako što naprednu tehnologiju kontrole čini još pristupačnijom. Poseduje najnoviju daljinsku kontrolu LG-ja sa novim žičanim kontrolorom, elegantnim i savremenim dizajnom sa besprekornim senzorima na dodir. Intuitivni korisnički interfejs takođe omogućava brzo i lako proveravanje statusa rada i rasporeda. Korisnik može vizuelno proveriti rad sistema i lakše prilagoditi nivo potrošnje energije kako bi se povećala energetska efikasnost i smanjili troškovi. Ono što čini ovaj model još posebnijim je njegova sposobnost da koristi LG SmartThinQ platformu zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, ugrađeni Wi-Fi modul i aplikaciju za pametne telefone koja nadgleda i daljinski kontroliše kompatibilne LG proizvode. Ova praktična funkcija omogućava korisniku da kontroliše većinu funkcija dostupnih preko daljinskog upravljačkog panela.

 

Zbog globalnih izazova izazvanih klimatskim promenama, sve industrije se trude da razviju ekološke proizvode koji pružaju vrhunsku energetsku efikasnost i performanse. Takođe, prirodno je da se korisnost postavi kao prioritet u ovoj eri naprednih tehnologija. Sektori EV i HVAC nisu izuzetak. LG učestvuje u ovom trendu kroz uvođenje najmodernijeg modela THERMA V R32 monoblok i nastaviće istraživanje i razvoj inovativnih i zelenih proizvoda za poboljšanje životne sredine. 

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs

 

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider u industriji kućnih uređaja, klima uređaja i sistema za kvalitet vazduha. Kompanija proizvodi kompletna rešenja za domaćinstvo, zahvaljujući vodećim tehnologijama u industriji. LG je posvećen cilju da život korisnika širom sveta učini boljim, kreirajući pažljivo dizajnirane proizvode, kao što su frižideri, veš mašine, mašine za sudove, aparati za kuvanje, usisivači, ugradni aparati, klima uređaji, prečišćivači vazduha i aparati za kontrolu vlage u vazduhu. Ovi proizvodi doprinose poboljšanom iskustvu korisnika superiornim performansama, velikoj uštedi i zdravstvenim benefitima. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs .