Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Inovativni Personal Smart TV uređaj i IPS monitori aduti kompanije LG na IFA sajmu

Beograd, 31. avgust 2012. – Kompanija LG Electronics predstavila je na IFA sajmu u Berlinu dva nova modela premium IPS monitora, EA93 i EA83. Adut kompanije LG na jednoj od najvećih svetskih smotri iz oblasti potrošačke elektronike je i novi Personal Smart TV uređaj sa oznakom TM279.

Glavna karakteristika modela EA93 je ekran sa rezolucijom slike od 21:9, koja se koristi u bioskopima i koja omogućava sjajnu zabavu za celu porodicu. Pored savršenog bioskopskog ekrana, ovaj model precizno beleži 100 odsto definisanog sRGB opsega boja. Pored toga, emituje i osvetljenje od 300 nita čime se postiže visoki kvalitet prikaza i živopisnije boje. Ovaj model poseduju i mogućnost podele ekrana na čak četiri dela, što naročito koristi pri povećanju produktivnosti u radu kod poslovnih korisnika. Takođe, Dual Link-up opcija omogućava istovremeno i simultano povezivanje monitora sa dva različita uređaja, na primer računara i smart telefona.

Uz IPS monitor EA83, korisnici će moći da uživaju u WQHD (Wide Quad High Definition) rezoluciji sa neverovatnih 2560x1440 piksela. Ova rezolucija omogućava živopisni prikaz slike na jednom od najširih ekrana u svojoj kategoriji. EA83 monitor precizno beleži 99 odsto Adobe RGB opsega boja, tako da je savršen za grafičke dizajnere i fotografe. Takođe, ovaj monitor omogućava i softversku i hardversku kalibraciju slike, čime se postiže da se na ekranu uvek emituju najprirodnije boje.

Personal Smart TV uređaj TM2792 kombinuje vodeće tehnologije kompanije LG Electronics - LG Smart TV platformu, CINEMA 3D tehnologiju, CINEMA SCREEN dizajn i sve to na visokokvalitetnom IPS ekranu. CINEMA SCREEN dizajn, sa gotovo nevidljivim okvirom, doprinosi neometanom uživanju i modernom, sofisticiranom izgledu uređaja. Uz Mobile High-Definition Link tehnologiju, korisnici ovog uređaja mogu lako povezati mobilne uređaje sa monitorima uz pomoć jednog kabla i HDMI ulaza. Ono što ovaj Personal TV uređaj odvaja od ostalih, pored mogućnosti 3D prikaza, jeste veoma bogat Smart sadržaj, koji uključuju različite servise poput „video na zahtev“ (Video on Demand – VOD servis), 3D World meni, LG Smart World aplikacija, Social Center, itd.

Nove modele IPS monitora, EA93 i EA83, kao i najnoviji LG Personal Smart TV uređaj, TM2792, svi posetioci će moći da vide na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.