Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanija LG Electronics dobila novog generalnog direktora

  • Updated
  • 2016 12. 07

Beograd, 07. decembar 2016. godine – Novi generalni direktor kompanije LG Electronics od prvog decembra je Jo Seong-jin, dosadašnji predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Appliances & Air Solutions. Njegova zaduženja proširiće se na sve poslovne jedinice kompanije, uključujući Home Appliances & Air Solutions, Mobile Communications, Home Entertainment i Vehicle Components, a pod njegovim nadzorom biće i više od 120 predstavništva širom sveta.

 

Jo Seong-jin (60) se 1976. godine pridružio kompaniji Goldstar i postao deo tima koji je razvio prvu LG automatsku veš mašinu 1980. godine. Pre dolaska na mesto direktora kompanije H&A 2015. godine, bio je direktor divizije za veš mašine. Vlada Južne Koreje mu je 2007. godine uručila Bronze Tower Order of Industrial Service Merit nagradu kao priznanje za dragoceni doprinos razvoju novih tehnologija i industriji ove azijske zemlje. Jo Seong-jin je imao i jednu od ključnih uloga u pokretanju linije premium proizvoda LG SIGNATURE, te Signature Kitchen Suite ugradnih elemenata, a učestvovao je i u izgradnji temelja za buduće poslovanje u domenu interneta stvari (IoT) i pametnih domova.

 

Upravni odbor kompanije LG unapredio je i gospodina Song Dae-hyun (58), koji je do sada vršio dužnost direktora za regiju Komonvelta i Rusije, na mesto predsednika i generalnog direktora kompanije Home Appliance & Air Solutions. Song Dae-hyun je zaposlen u kompaniji više od 33 godine, te je bio uključen u stvaranje gotovo svake veće linije proizvoda kompanijе H&A, uključujući klima uređaje, frižidere i kuhinjske aparate. Song je zaslužan za uspešan razvoj poslovanja kompanije u regionima Rusije i Komonvelta tokom ekonomski izazovnog perioda.

 

Pored ova dva unapređenja, imenovano je i petoro izvršnih potpredsednika, 13 izvršnih direktora postali su viši potpredsednici, dok je 38 zaposlenih postavljeno na poziciju potpredsednika. Nova zaduženja stupila su na snagu 1. decembra 2016. godine, nakon generalne skupštine akcionara.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs .