Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni

Kompanija LG na CES 2011 premijerno predstavila kućne aparate sa najnovijim smart funkcijama

Nove smart tehnologije koje će transformisati način života savremenih korisnika

Beograd, 20. decembar 2011. godine - LG Electronics (LG) predstavio je na ovogodišnjem CES-u širok spektar kućnih uređaja baziranih na LG THINQ smart tehnologiji i svojim prepoznatljivim tehnologijama koje su kompaniji obezbedile status lidera u ovom segmentu industrije.

Najznačajnije smart funkcije ovogodišnje ponude kompanije LG u oblasti kućnih uređaja su Smart Grid, Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt i Food Management, zahvaljujući kojima korisnici mogu da upravljaju frižiderima, veš mašinama, rernama i robot-usisavačima putem smart mreže. U kombinaciji sa poznatim LG tehnologijama, nova inovativna rešenja omugućiće korisnicima da ostvare značajne uštede energije, vremena i novca i tako značajno unaprede kvalitet života.

“Kompanija LG je na ovogodišnjem CES-u predstavila najveći broj inovativnih rešenja do sada, i veoma smo srećni što naša ponuda uključuje i najsavremenije kućne aparate”, izjavio je Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance. “Oslanjajući se na najnovije tehnologije razvijene od strane kompanije LG, naši smart kućni aparati predstavljaju novo poglavlje u ovoj industriji i veliki korak napred u pogledu njihovih mogućnosti i efikasnosti.“

LG THINQ™  – Pametnija rešenja za lakši i udobniji život

Uz pomoć funkcija “Preporučeno vreme” i “Jeftinija tarifa”, LG Smart Grid omugućava korisnicima da programiraju veš mašine tako da pranje obavljaju onda kada je to najjeftinije. I LG rerne zahvaljujući Smart Grid funkcijama mogu da, imajući u vidu vreme potrebno za pripremu različitih jela i tarifa električne energije, ostvare značajne uštede. Slično tome, LG frižideri mogu prilagoditi svoje funkcije tako da štede energiju kada je cena električne energije viša, kao i da pojačaju svoju rashladnu moć u intervalima kada je cena struje niža.
 
LG Smart Diagnosis™ obaveštava korisnike ukoliko neki od kućnih aparata ne funkcioniše kako bi trebalo. O manjim problemima, kao što su otvorena vrata frižidera, uređaj obaveštava vlasnika putem kontrolnog ekrana, a očekuje se da će novi modeli moći da to čine i putem kompjutera ili mobilnog telefona. Zahvaljujući Smart Diagnosis™ sistemu serviseri će tačno znati šta i kada nešto treba popraviti, omogućavajući na taj način da se problem brže identifikuje i da se ostvare značajne uštede u vremenu i novcu.

Zahvaljujući funkcijama za nadgledanje i kontrolu, LG Smart Access omogućava korisnicima da nadgledaju svoje uređaje bez obzira gde se u tom trenutku nalaze. Uz pomoć smart telefona i prenosnih računara oni će moći da vide koliko je još vremena potrebno pripremati hranu ili da provere temperaturu i sadržaj frižidera. Korisnici će čak moći da daju instrukcije svom robotizovanom LG usisivaču da usisa i održava red u njihovom odsustvu.

LG Smart Adapt korisnicima pruža mogućnost da sa interneta preuzmu najnovije aplikacije za svoje uređaje, uključujući i unapred programirane recepte za pripremanje hrane ili plan pranja koji najviše odgovara njihovom načinu života. Osim toga, zahvaljujući interaktivnom načinu upravljanja, LG Food Management omogućava korisnicima da na veoma jednostavan način saznaju gde se šta nalazi u frižideru i kada ističe rok trajanja namernica koji se u njemu nalaze.

Veš mašine kompanije LG sa „Najboljim od najboljih“ performansi pranja

Zasnovane na Inverter Direct Drive motoru, LG 6Motion™ tehnologija koristi šest različitih načina pranja pružajući izvanredne performanse i detaljno pranje. ColdWash™ štedi energiju koristeći isključivo hladnu vodu, pri čemu je kvalitet pranja isti kao i sa toplom vodom. LG TrueStream čisti tkanine dubinski i smanjuje gužvanje materijala. LG nudi desetogodišnju garanciju na motor Direct Drive veš mašina, kako bi osigurali pranje bez briga.

LG frižideri pružaju najsvežiji i najkomforniji prostor za čuvanje namirnica

Kao dugogodišnji lider u proizvodnji frižidera sa dvokrilnim vratima kompanija LG nastavlja da predstavlja nove inovacije koje korisnicima pružaju dodatne pogodnosti. LG’s Slim SpacePlus™ sistem za pravljenje leda oslobodio je dodatni prostor, tako da ovi frižideri imaju najviše korisnog prostora u čitavoj industriji. Nova Converta fioka nudi jedinstvenu mogućnost da se gornju fioka zamrzivača transformiše u frižider, ukoliko korisniku zatreba više prostora. Uz inovacije koje štede energiju kao što je tehnologija linearnog kompresora, kompanija LG donosi bolja rešenja za sve značajne vrste kuhinjskih aparata.

LG usisivači čine čišćenje stana lakšim i efikasnijim

Zahvaljujući Kompressor funkciji i velikom odeljku za skladištenje prašine, uspravni usisivač kompanije LG kompresuje prašinu kako bi mogao nesmetano da usisava i kako bi korisnici mogli ređe da prazne usisivač. DualForce+™ usisavanje omogućava detaljnije čišćenje većih površina, dok Click ‘N Go Wand™ omogućava upravljanje usisivačem za dodatnih 3 metara. Najnovije u ponudi usisivača predstavlja i novi HOM-BOT kompanije LG, robot-usisivač koji nudi jedinstvenu kombinaciju dve kamere, ultrasoničnog i infracrvenog senzora koji omogućava usisivaču da pronađe svoj put ka svakom delu stana i tako olakša održavanje životnog prostora. Karakteriše ga izuzetno mala visina od oko 9 cm.
 
LG mašina za sudove na paru nudi najbolje rezultate u pranju sudova

LG mašine za pranje sudova štede energiju i imaju desetogodišnju garanciju na Direct Drive motor. Ugrađeni TrueSteam generator pare proizvodi snažni pritisak pare koji uništava nečistoću i osigurava izuzetni kvalitet pranja sudova.
 
LG Studio serija čini kuhinjske uređaje pametnijim

LG Studio serija nudi kompletno smart rešenje koristeći jednistvenu tehnologuju koju je razvila kompanija LG: Inverter Direct Drive, Linear Compressor i InfraGrill tehnologiju. LG Studio serija povezuje rerne, mikrotalasne rerne, frižidere i mašine za pranje sudova u besprekorno dizajniran kuhinjski paket koji će biti dobrodošao u svaki dom.
 
Više informacija i fotografija uređaja možete pronaći u online verziji saopštenja za medije na www.lgnewsroom.com/CES2011.  


# # #


Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.