Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanija LG oborila još jedan Ginisov rekord

  • Updated
  • 2016 10. 12

Beograd, 12. oktobar 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG) postavila je novi Ginisov rekord, kreirajući najveću sliku za čiju su izradu korišćene isključivo sijalice! Ideja je bila da se kroz ovu sliku, na inovativan i kreativan način, pokaže izuzetan nivo energetske efikasnosti koji nudi LG Centum System™ frižider. Ukupno 18.072 fluorescentne sijalice različitih boja upotrebljeno je za stvaranje instalacije džinovskih dimenzija (12m x 9,6 m), koja ilustruje LG Centum System frižider. Ovo umetničko delo zasenilo je dosadašnji rekord od 11.022 sijalice, postavljen 2014.
 

Za sat vremena, koliko su sijalice svetlele u okviru instalacije, upotrebljeno je 198,8 kWh električne energije, što je jednako količini koju za godinu dana uštedi Centum System frižider sa A+++ -20% rejtingom električne efikasnosti, u odnosu na modele sa A+- rejtingom. To je približno ista količina struje koja bi se iskoristila kada bismo svakodnevno tokom godinu dana usisavali pet i po sati ili kada bismo pola sata svakog dana koristili fen, i to čitavih osamnaest godina! Ove cifre zasnovane su na minimumu električne energije koji troši LG GBB60 serija za ostvarivanje A+ i A+++-20% rejtinga električne efikasnosti (zasnovano na Regulativi EU Br. 1060/2010).
 

Kompanija LG je svoju ideju sprovela u delo uz pomoć umetnika za izradu mozaika, Serža Bela, i umetničke grupe Everyware, koji su zajednički osmislili i stvorili instalaciju za 48 sati.
 

Ova instalacija od sijalica drugi je Ginisov rekord ostvaren uz pomoć Centum System proizvoda. Naime, kompanija LG je u aprilu ove godine demonstrirala stabilnost svoje mašine za veš, kada je neometano izgrađena najviša kula od karata na svetu dok je mašina radila pri broju obrtaja od 1.000 RPM. 

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider u industriji kućnih uređaja, klima uređaja i sistema za kvalitet vazduha. Kompanija proizvodi kompletna rešenja za domaćinstvo, zahvaljujući vodećim tehnologijama u industriji. LG je posvećen cilju da život korisnika širom sveta učini boljim, kreirajući pažljivo dizajnirane proizvode, kao što su frižideri, veš mašine, mašine za sudove, aparati za kuvanje, usisivači, ugradni aparati, klima uređaji, prečišćivači vazduha i aparati za kontrolu vlage u vazduhu. Ovi proizvodi doprinose poboljšanom iskustvu korisnika superiornim performansama, velikoj uštedi i zdravstvenim benefitima. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs .