Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanija LG predstaviće najnovije 21:9 monitore na IFA 2016

  • Updated
  • 2016 08. 31

Beograd, 31. avgust 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG), svetski lider u proizvodnji monitora formata 21:9, treću godinu zaredom na sajmu IFA u Berlinu predstaviće svoja dva nova UltraWideTM monitora. Model 38UC99, zakrivljeni monitor dijagonale 38 inča i 34UC79G, zakrivljeni gejming monitor sa IPS tehnologijom i brzinom osvežavanja od 144Hz poseduju izuzetno široko vidno polje i živopisnu reprodukciju boja. Osim standardnih funkcija karakterističnih za UltraWideTM 21:9 monitore kompanije LG, ove modele odlikuje i izuzetno napredna tehnologija ekrana.

 

Nudeći nenadmašivu veličinu dijagonale, model 38UC99 je savršen izbor za zadatke koji zahtevaju pažnju na detaljima. Pored dizajna, napredna IPS UltraWide QHD+ (3840 x 1600) rezolucija i široka paleta boja koja pokriva 99 odsto sRGB spektra, čine 38UC99 monitor najboljim izborom za korisnike kojima je izuzetno važan vizuelni učinak. Kristalno jasna slika i brojne dodatne funkcije savršene su za tvorce vizuelnog sadržaja, analitičare podataka i sve ostale multitasking profesionalce.

 

Kao prvi UltraWide™ monitor sa naprednim USB Type-C portTM ulazom, 38UC99 omogućava korisnicima prenos podataka i sadržaja, kao i punjenje uređaja poput smart telefona i laptopova istovremeno. Osim za rad, ovaj model jednako je pogodan i za zabavu, jer ugrađeni Bluetooth zvučnici od 10W pružaju bogate bas tonove jačine i do 85Hz. Ovaj monitor ima i značajno smanjeno vreme kašnjenja slike zahvaljujući Motion Blur Reduction opciji, dok AMD FreeSyncTM  omogućava savršeno igranje video igrica, bez seckanja slike, koje se često javlja kod bržih igara.

 

Drugi model koji će biti predstavljen u Berlinu, 34UC9G je prvi zakrivljeni UltraWideTM 21:9 gejming monitor sa IPS tehnologijom i brzinom osvežavanja od 144Hz. Ovaj monitor ima munjevito brzu frekvenciju osvežavanja slike, kao i naprednu Motion Blur Reduction opciju. Njegov IPS ekran emituje precizne i bogate boje, bez obzira na ugao gledanja. Uz dodatne opcije, poput Black Stabilizer i Dynamic Action Sync, ovaj model specijalno je kreiran da ispuni sve zahteve gejmera. Black Stabilizer pruža izuzetno jasan kontrast, omogućavajući korisnicima da vide tamnije objekte, čak i u skrivenim delovima slike, a Dynamic Action Sync omogućava gejmerima da nesmetano uživaju u video igrama brzog tempa. 34UC9G takođe poseduje opciju koja dodaje fiksiranu metu i postavlja je u sam centar ekrana, u cilju povećavanja preciznosti prilikom igranja FSP igrica. Uz zakrivljene konture ekrana monitora i impresivni 21:9 odnos stranica, ovaj model pružiće vrhunsko iskustvo svim fanovima FPS, RTS i MMORPG video igara.

 

„Korišćenjem tableta i smart telefona, korisnici se danas osećaju slobodnije i nisu prikovani za sto, zbog čega je sada važnije nego ikad kreirati monitore koji će im pružiti dodatne pogodnosti“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Kompanija LG je prva uočila da korisnici usvajaju novi stil prilikom rada i igre, zbog čega smo odlučili da uvek budemo jedan korak ispred svih kada je u pitanju tržište monitora sa formatom 21:9.“

 

Posetioci štanda kompanije LG u hali 18 na sajmu IFA 2016, biće u mogućnosti da tokom trajanja sajma i sami isprobaju nove LG 21:9 UltraWideTM monitore.

###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.