Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanija LG predstavila novi bežični punjač za mobilne telefone

Novi uređaj koji je LG predstavio na Svetskom kongresu mobilne telefonije, omogućava veći domet punjenja i veću fleksibilnost pri korišćenju

Beograd, 01. mart 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je na Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni novi model bežičnog punjača za mobilne telefone, WCD-800. Ovaj uređaj je dizajniran na taj način da, postavljen u vertikalan polažaj, omogućava istovremeno punjenje baterije telefona i slanje tekstualnih poruka ili obavljanje video poziva, dok u horizontalnom položaju, omogućava i gledanje filmova i ostalih multimedijalnih sadržaja.

„Uz svakodnevno i sve veće korišćenje multimedijalnih sadržaja na smart telefonima, često se nađemo u situaciji da moramo više puta dnevno da punimo bateriju telefona,“ izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communicаtions. „Naš novi model WCD-800 rešava sve poteškoće punjenja bežičnih uređaja, a kompaktni i elegantni dizajn je prilagođen brzom načinu života.“

Novi LG bežični punjač eliminisao je potrebu za kablovima koji ograničavaju komforno korišćenje telefona za vreme punjenja baterije. Sa WCD-800, punjenje se vrši postavljanjem telefona na postolje širine 75,8 mm. U odnosu na prethodni model WCP-700, koji je kompanija LG predstavila prošle godine, domet punjenja je dvostruko veći.

Na osnovu elektromagnetne indukcije, model WCD-800 emituje električnu energiju proizvedenu od strane magnetnog polja formiranog oko električnog postolja koje se nalazi ispod punjača.

Bežični punjač kompanije LG kompatibilan je sa svim uređajima koji zadovoljavaju WPC (Wireless Power Consortium) Qi standard, koji predstavlja globalni standard za bežično punjenje električnom energijom. Model WCD-800 biće dostupan u Južnoj Koreji i Severnoj Americi u prvoj polovini 2012. godine

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.