Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanija LG predstavila novi E90 monitor, najtanji monitor na svetu

LG unapredio svoju poziciju na svetskom tržištu monitora na kome sada zauzima drugo mesto

Beograd, 24. februar 2011. godine – LG Electronics (LG), globalni lider u proizvodnji monitora, predstavio je danas srpskom tržištu pet novih uređaja. LG, koji prema internim podacima ima udeo na tržištu monitora u Srbiji od 28 odsto, ustanovio je novu kategoriju monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem pod nazivom SUPER LED. Ovoj kategoriji između ostalih pripada i E90, najtanji monitor na svetu, E60 serija koja je već postala poznata na srpskom tržištu, dok će monitori iz serije E81, IPS1 i IPS6 biti dostupni korisnicima u Srbiji tokom ove godine.

Monitori su postali sastavni deo života, bilo da se koriste kao deo desktop računara ili dodatak laptop-u. Prosečan korisnik provodi sve više vremena ispred monitora obavljajući svoje poslovne aktivnosti ili relaksirajući se uz zabavne sadržaje. Kompanija LG je odlučila da svoje nove monitore, koje karakteriše vrhunski dizajn i funkcionalnost, prilagodi potrebama korisnika kako bi se oni na najbolji način uklopili u svakodnevni život korisnika. LG monitori su dizajnirani tako da pomognu korisnicima u obavljanju poslovnih aktivnosti, omoguće viši nivo uživanja u zabavnim sadržajima, ali i da budu atraktivan element moderno opremljenih kancelarija i kućnih ambijenata.

„Ponosni na pet novih monitora, uključujući LG E90, E60, E81, IPS1 i IPS6 i čvrsto verujemo da će oni doprineti daljem rastu našeg udela na tržištu monitora. Svaki model inkorporira najnovije tehničke inovacije i nadamo se da će svaki kupac moći da pronađe model koji najbolje odgovara njegovim potrebama”, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG Srbija.

O tržištu monitora
Kompanija LG zvanično je prisutna na tržištu monitora u Srbiji od decembra 2006. godine. U kratkom roku uspela je da ostvari dominantni položaj na tržištu. Prema rezultatima istraživanja koje je sprovedeno u septembru 2010. godine, udeo LG monitora na tržištu iznosi 28 odsto, što je kompaniji obezbedilo lidersku poziciju na tržištu Srbije koje karakteriše ekspanzija 22-inčnih monitora. Prodaja monitora sa LED tehnologijom raste iz meseca u mesec, a multifunkcionalni TV monitori postaju sve popularniji i na srpskom tržištu.

SUPER LED kategorija
SUPER LED nije samo ime za LG monitore sa LED pozadinskim osvetljenjem, već ovu kategoriju monitora, uz sve prednosti LED i CCFL ekrana, izdvaja zaista besprekorni kvalitet slike, izvanredan dizajn i izuzetno živopisne boje. Proizvodi za oznakom SUPER LED pružaju superiorne performanse u svim kategorijama, uključujući super slim dizajn (E90 i E60 monitori), široki ugao gledanja (IPS6 i IPS1), vrhunski kvalitet slike (E81) i maksimalnu uštedu energije (E41).

E90 serija monitora

LG E90 je tanak kao super model, a zahvaljujući debljini od samo 7,2 mm jedan je od najtanjih i najlakših monitora na svetu u ovom trenutku. Monitor ima LED osvetljenje, mega kontrast i osvežavanje slike svake 2 ms. Ovi uređaju prikazuju sliku koja je oštra i realistična, sa savršenom reprodukcijom boja, tako da omogućavaju prikazivanje Blu-ray filmova visoke definicije koje može zadovoljiti i najviše zahteve u oblasti kućne zabave. Konektori ovog ultra slim LG E90 monitora su skriveni u postolje monitora, što omogućava korišćenje EZ cabling tehnologije. Značajna prednost E90 monitora je i ekonomičnost, jer koriste 35 odsto manje električne energije u poređenju sa konvencionalnim LCD monitorima.

E60 serija monitora
Gde počinje elegancija...
Plavo signalno svetlo, transparentno i prilagodljivo postolje, tanko kućište i precizan dizajn čine da ovaj monitor E60 serije i debljine 12,9 mm izgleda savršeno. LG E60 monitori čuvaju vaše oči ukoliko dugo radite ili igrate igrice, pružajući unapređen kvalitet slike u 16:9 formatu i FULL HD rezoluciji. Za unapređen kvalitet slike zaslužno je LED pozadinsko osvetljenje, osvežavanje slike svakih 5 ms, mega kontrast i različite opcije povezivanja. Osim što nude veliki izbor funkcija za zabavu, E60 monitore izdvaja i dug životni vek u poređenju sa monitorima sa konvencionalnim CCFL osvetljenjem.

E81 serija monitora
Ništa osim HD rezolucije

Zahvaljujući ekskluzivnoj SUPER+ tehnologiji rezolucije, vreme je da se oprostimo od nedovoljno oštre i zamućene slike. LG E81 monitor sposoban je da unapredi kvalitet reprodukcije sadržaja niže rezolucije u skoro HD kvalitet, dok HD sadržaje prikazuje sa izuzetnom oštrinom i kvalitetom slike. Mega kontrast i vreme odziva od 2 ms omogućava prikazivanje još dubljih tonova tamnih boja i potpuno jasnih svetlih tonova. Zahvaljujući Super LED tehnologiji i konektorima koji vode do titanijumskog postolja, E81 je nasledio i sve karakteristike ove linije monitora: debljinu od samo 11,9 mm i izuzetno elegantan dizajn.

E81 biće dostupan na srpskom tržištu u prvoj polovini godine.

IPS1 i IPS 6 serija monitora
Najbolji kvalitet slike

Karakteristika koja se najčešće izdvaja kada su u pitanju monitori sa IPS panelima je manji zamor očiju pri radu. Osim toga, IPS1 i IPS6 monitori obezbeđuju stabilne boje i visoku uniformnost osvetljenja iz bilo kog ugla gledanja, što ih čini idealnim za profesionalne zadatke, ali i za gledanje filmova ili video igrica.

Posebno dizajniran za kancelarije, IPS1 serija ima ergonomski dizajn, podesivo postolje, koje se može rotirati, okretati i menjati nagib, a poseduje i ugrađene zvučnike što ga čini idealnim za korišćenje na poslu.

Sa samo 19,5 mm širine i jedinstvenim bojama postolja, modeli u seriji IPS1 kombinuju bogatstvo karakteristika sa vrhunskim dizajnom. Uređaj obezbeđuje stabilne boje, oštar kvalitet slike i visoku uniformnost osvetljenja što ga čini idealnim za gledanje filmova ili igranje video igrica.

LG IPS1 i IPS6 monitori biće dostupni na srpskom tržištu u prvoj polovini ove godine.

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.