Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanija LG predstavila prvi realni multimedijalni streaming cloud

Beograd, 04. maj 2012. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je jedinstvenu LG Cloud uslugu, sa ciljem da obezbedi neprimetnu povezanost i direktan pristup celokupnom digitalnom sadržaju preko raznih elektronskih uređaja. Iako se  cloud usluga često pominje i koristi, LG Cloud jedini radi na tri ekrana - odnosno na tri tipa uređaja – smart telefonima, personalnim računarima i televizorima (uključeni su, ali ne i ograničeni na model CINEMA 3D) i uz sve to omogućuje stream sadržaja od video klipova do fotografija.

Da bi pristupili LG Cloud servisu, korisnici treba da preuzmu aplikaciju LG Cloud sa Google Play ili aplikaciju SmartWorld preko svojih Android smart telefona ili LG SmartWorld preko svojih LG Smart TV uređaja ili sa LG Cloud internet sajta (www.lgecloud.com), preko svojih računara.

Usluga LG Cloud automatski sinhronizuje sadržaj koji se nalazi na smart telefonu sa cloud serverom i računarom i TV uređajem korisnika. Slike i video zapisi koji su napravljeni koristeći smart telefon mogu da se vide i gotovo istog trenutka se prebacuju na računar ili televizor. Video zapisi prikazani na računaru mogu da se postave na LG cloud i samo nekoliko sekundi kasnije možemo ih gledati na smart telefonima. Za razliku od ostalih cloud servisa, u ovom slučaju je čekanje na reprodukciju veoma malo budući da se sadržaj direktno pušta na televizoru, računaru ili smart telefonu, a bez prethodnog skidanja na sam uređaj.

Razlika leži u LG Real-time Striming Transcoding tehnologiji. Konverzija se odigrava na serveru u realnom vremenu, a ne na uređaju. Korisnici ne moraju da brinu o instaliranju kodeka ili konvertera, jer se sve dešava neprimetno i u pozadini, što najčešće nije slučaj sa drugim cloud servisima.

Usluga takođe savršeno radi sa 3D sadržajem. Video zapisi koji su snimljeni LG 3D smart telefonom mogu putem Wi-Fi ili 3G mreže biti prebačeni na LG Cloud na licu mesta. Po povratku kući, korisnici mogu u udobnosti dnevne sobe, gledati svoje sadržaje na LG CINEMA 3D Smart televizorima u fenomenalnoj 3D tehnologiji.

U cilju bolje efikasnosti i podrške za LG cloud servis, kompanija LG oformila je novo odeljenje koje se zove Smart Poslovni Centar, fokusiran specijalno na sadržaj i usluge.

„Danas većina kompanija vidi cloud samo kao uređaj za skladištenje, ili u slučaju YouTube-a ili Flickr-a, samo za jednu vrstu sadržaja“, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment, „Kompanija LG pravi uređaje na kojima milioni ljudi gledaju razne sadržaje tako da možemo da odredimo novo merilo za lakoću korišćenja na taj način što ćemo uspostaviti našu sopstvenu cloud uslugu. Budući korisnici ne žele da idu na jedan cloud za muziku, na drugi za video, na neku sledeću lokaciju za slike, a opet i na poseban cloud za svoje poslovne fajlove. Na kraju krajeva, cilj našeg rešenja jeste da učini život lakšim i ugodnijim.”

LG Cloud će biti ponuđen i kao besplatna, a i kao usluga koja se plaća. Besplatan prostor za skladištenje i naplata će biti različiti od tržišta do tržišta i pojedinačno će biti najavljivani, kako servis postane dostupan u nekoj određenoj zemlji.
 
# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.