Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanija LG sprovela istraživanje o upotrebi audio-video uređaja u Srbiji

  • Updated
  • 2013 12. 02

Beograd, 2. decembar, 2013. godine – Prema istraživanju  sprovedenom od strane predstavništva kompanije LG Electronics o navikama potrošača u Srbiji, ova južnokorejska kompanija i dalje drži vodeću poziciju na tržištu audio-video uređaja za kućnu zabavu. Iako polovina ispitanika trenutno ne poseduje sistem kućog bioskopa, čak 49 odsto izjavilo je da bi pri kupovini prvog uređaja ovog tipa odabralo upravo sistem kompanije LG Electronics.
Kada je u pitanju cena, više od polovine domaćih potrošača bi bilo spremno da izdvoji i do 360 evra za kupovinu sistema kućnog bioskopa. Istraživanje takođe pokazuje da nove digitalne tehnologije uzimaju primat nad sada već zastarelim DVD formatom koji je do nedavno činio centralni deo kućnog bioskopa. Prema postojećim podacima, iako 70 odsto ispitanih trenutno poseduje DVD plejer, 74 odsto ispitanika se izjasnilo da ne planira kupovinu novog uređaja ove vrste.

S druge strane, za razliku od uređaja za DVD reprodukciju, više od pola ispitanih bilo bi spremno da izdvoji i do 180 evra za kupovinu Blu-ray disk plejera sa USB podrškom i kvalitetnim dizajnom. Takođe, u poslednjih nekoliko godina Micro HiFi audio linije su privukle veliko interesovanje potrošača, gde se među najomiljenijim brendovima nalazi i LG Electronics. Prema istraživanju, 47 ispitanih je reklo da bi pri kupovini novog Micro HiFi audio uređaja izabralo upravo ovu kompaniju. 

„Kao lider na polju uređaja za kućnu zabavu na domaćem tržištu, kompanija LG Electronics aktivno radi na tome da kupcima ponudi najinovativnije tehnologije u okviru potrošačke elektronike, ujedno pružajući što bolji odnos cene i kvaliteta“, rekao je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.
Prema sprovedenom istraživanju, karakteristike koje najviše utiču na donošenje odluke o kupovini uređaja za kućnu zabavu među domaćim potrošačima su cena, kvalitet i dizajn uređaja. Potrošači se o ovim svojstvima najčešće direktno informišu uz pomoć promotera prisutnih na prodajnim mestima, kao i na internetu, dok je jedan od odlučujućih faktora i dodatni  stimulans za kupovinu sve češće poklon koji se dobije uz kupljeni uređaj.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljade ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata pet poslovnih jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components. U 2012. godini kompanija LG Electronics ostvarila je konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company

LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.