Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Kompanije LG i Google uvode virtuelnu realnost u svakodnevicu

Beograd, 12. februar 2015. godine – Kompanije LG Electronics (LG) i Google učiniće virtuelnu realnost (VR) pristupačnom širokoj grupi korisnika, zahvaljujući besplatnom uređaju koji će dobiti kupci LG G3 smart telefona. Ponuda VR za G3 uključuje jedinstveni Google Cardboard set koji će omogućiti vlasnicima LG G3 smart telefona da iskuse raznovrsne VR aplikacije i igrice koje će moći da preuzmu putem Google Play prodavnice.

Za razliku od drugih VR uređaja koji imaju svoj procesor i displej i nose se na glavi, VR za G3 nudi mnogo lakše i udobnije rešenje. Zahvaljujući vrhunskom Quad HD displeju LG G3 smart telefona, korisnici će iskusiti znatno oštriji kvalitet slike, a samim tim i daleko realnije VR iskustvo.

VR za G3 odlikuje jedinstven dizajn, koji ističe prednosti Rear Key funkcije na LG G3 telefonu, jer maksimalno koristi sve prednosti njegovog Boost AMP zvučnika jačine 1W, čime pruža bogatije i čistije zvučne efekte koji savršeno upotpunjuju vizuelni užitak. Za intenzivnije uživanje u kvalitetnom zvuku, VR za G3 može da se kombinuje sa Bluetooth slušalicama, kao što su LG Tone Infinim.

Dizajn VR za G3 uređaj bazira se na nacrtu za Google Cardboard. Neodijumski magnetni prsten na bočnoj strani povezuje se sa magnetnim žiroskopskim senzorom u telefonu, pa je pretraga menija i aplikacija moguća bez dodirivanja ekrana. Zapravo, V3 za G3 ne zahteva nikakvu dodatnu radnju osim stavljanja telefona u uređaj za gledanje.

„Iako je još uvek u ranoj fazi, ovo je samo početak razvitka virtualne realnosti koja je do skoro bila skupa i nepristupačna. Google Cardboard je omogućio svim korisnicima da učestvuju u virtuelnom iskustvu, a bićemo i u mogućnosti da približimo ovu tehnologiju budućim programerima, koji će nam jednog dana pokazati kako da poboljšamo kvalitet život uz virtuelnu realnost“, rekao je Kris Ji (Chris Yie), potpredsednik i šef marketinških komunikacija kompanije LG Electronics.

„Uz Google Cardboard želeli smo da pružimo mogućnost korisnicima mobilnih uređaja da kreiraju nova, uzbudljiva iskustva“, kaže Endru Nartker (Andrew Nartker), menadžer proizvoda za Google Cardboard. „Ponosni smo na specijalnu ponudu VR za G3 i talentovane programere i proizvođače koji uz Google Cardboard doprinose inovacijama i tako virtuelnu realnost čine pristupačnijom“.
Promocija VR za G3 počinje ovog meseca na odabranim tržištima.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.